• Business

    Metro (My Market): Η νέα επένδυση για την ηλεκτροκίνηση και το πλάνο με τα φωτοβολταϊκά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO AEBE Αριστοτέλης Παντελιάδης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO AEBE Αριστοτέλης Παντελιάδης


    Ένα εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων δημιουργεί σε καταστήματά του ο Όμιλος Metro μετά τη συμφωνία που ανακοίνωσε με την nrg, μέλος του Ομίλου Motor Oil, σε μία επένδυση που φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

    Η ηλεκτροκίνηση φαίνεται πως αποτελεί ακόμη ένα πεδίο στο οποίο επενδύουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τους μεγάλους «παίκτες» του κλάδου να μπαίνουν ο ένας μετά τον άλλο στην… πρίζα. Αναζητώντας, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να παρέχουν όσο το δυνατό περισσότερες υπηρεσίες, συγκεντρωμένες όλες στον ίδιο χώρο που οι καταναλωτές πηγαίνουν για τις αγορές τους. 

    Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Όμιλος Metro ήταν η πρώτη εταιρεία λιανεμπορίου στη χώρα μας, που από τις αρχές του 2019 είχε αρχίσει να αναπτύσσει δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τοποθετώντας σταθμούς σε μικρό – σε πρώτη φάση- αριθμό καταστημάτων.

    Μέσα στο 2021 και η ΑΒ Βασιλόπουλος προχώρησε επίσης στη δημιουργία δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε καταστήματά της, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, ενώ και ο ηγέτης του κλάδου, η Σκλαβενίτης, σχεδιάζει εντός του 2022 να αναπτύξει περισσότερους από 300 σταθμούς.

    Αντίστοιχους φορτιστές έχουν εγκαταστήσει επίσης η Lidl αλλά και η αλυσίδα «Δ. Θανόπουλος».

    Η συμφωνία Metro – nrg

    Η συμφωνία της Metro με την nrg προβλέπει την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του δικτύου που δημιουργείται με την τοποθέτηση 500 φορτιστών incharge από την nrg σε 250 σημεία, τόσο σε καταστήματα My market όσο και σε METRO Cash & Carry του Ομίλου. Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα γίνεται λόγος για «μια σταθερή και πολυετή συνεργασία» την οποία ξεκινούν οι δύο εταιρείες.

    Με δεδομένο ότι η Metro εδώ και αρκετά χρόνια έχει θέσει ως προτεραιότητα τη λειτουργία της σύμφωνα με τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, η συγκεκριμένη συνεργασία εκτιμάται πως συμβάλλει στην ενίσχυση και την εμπέδωση της κουλτούρας για πιο «καθαρές» μορφές μετακίνησης. Παράλληλα, σε πρακτικό επίπεδο, δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να εκμεταλλεύονται τον χρόνο που κάνουν τις αγορές τους, φορτίζοντας παράλληλα και τα οχήματά τους.

    Οι επενδύσεις της Metro σε φωτοβολταϊκά

    Πέραν ωστόσο της συνεργασίας που ανακοινώθηκε με την nrg, ο επικεφαλής της Metro, Αριστότελης Παντελιάδης, έχει προαναγγείλει ακόμη ένα επενδυτικό σχέδιο, το οποίο και που αφορά στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των καταστημάτων προκειμένου να καλύπτουν τις ιδίες ανάγκες τους σε ενέργεια.

    Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε στο περιθώριο της HORECA, ο κ. Παντελιάδης η επένδυση συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ θα ξεκινήσει εντός του έτους και θα υλοποιηθεί σταδιακά μέσα στην επόμενη διετία. Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα του αυξημένου κόστους ενέργειας.

    Έτσι στο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου Metro για το 2022 που αρχικά είχε διαμορφωθεί στα 35 εκατ. θα προστεθούν επιπλέον 10 εκατ. φτάνοντας πλέον συνολικά τα 45 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Αριστοτέλης Παντελιάδης (Metro): Επιπλέον επενδύσεις 10 εκατ. το 2022 – Το πρόγραμμα με τα φωτοβολταϊκά

    Παντελιάδης (Metro) στο mononews: Τα πλάνα για το 2022 και οι εξαγορές που είναι σαν τον έρωτα…



    ΣΧΟΛΙΑ