ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι νέες αποτυχίες του ΚΜ και ο ανασχηματισμός, η λάμψη των 6 μετοχών και τι έγινε με την Πειραιώς, τι συμβαίνει με τα Μάρμαρα Παυλίδης, πόσο αγόρασε ο Κούστας το Αθηνών Αρένα, το Safe, ο Μυτιληναίος, ο Κρίστιαν και η ήττα Σαρακάκη, γιατί έγινε έξαλλος ο Δένδιας με τον Μπουτσικάκη, και οι απίθανες σπατάλες των ΕΑΣ
Σε έκδοση διεθνούς ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, διάρκειας 5,5 ετών προχωρά η Metlen.
Όπως ανακοίνωσε έδωσε εντολή στις τράπεζες BNP Paribas, Citigroup, HSBC, Morgan Stanley προκειμένου να προχωρήσουν σε παρουσιάσεις σε διεθνείς επενδυτές.
Αναμένεται έκδοση ομολογιών ύψους €500 εκατ. με διάρκεια 5,5 ετών, εφόσον οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν.
Οι ομολογίες θα είναι senior unsecured και αναμένεται να λάβουν senior εγγύηση από τη Metlen Energy & Metals PLC.
Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή δανεισμού, εταιρικούς σκοπούς και έξοδα συναλλαγής.
Δεν υπάρχει διασφάλιση ότι η έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή θα ολοκληρωθεί στο προαναφερθέν μέγεθος.
Η Metlen Energy & Metals PLC και η Metlen Energy & Metals Single-Member S.A., ανακοίνωσαν ότι η Εταιρεία ανέθεσε στις BNP PARIBAS, Citigroup, HSBC και Morgan Stanley, ως Joint Global Coordinators, τη διοργάνωση σειράς συναντήσεων με επενδυτές σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2025. Αναμένεται να ακολουθήσει –ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς– η έκδοση ομολόγου ύψους €500 εκατ., senior unsecured, με διάρκεια 5,5 ετών.
Οι ομολογίες, εφόσον εκδοθούν, αναμένεται να λάβουν senior εγγύηση από τη Metlen Energy & Metals PLC. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί, ούτε ότι θα ολοκληρωθεί στο προαναφερθέν μέγεθος.
Η Εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την Έκδοση για αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για την κάλυψη των εξόδων της συναλλαγής. Οι ομολογίες θα διανεμηθούν σε μορφή Regulation S. Θα διατεθεί ηλεκτρονική παρουσίαση Netroadshow.
Διαβάστε επίσης
Αμερικανικά ομόλογα: Πού εστιάζουν οι traders μετά τη λήξη του shutdown – Πώς θα κινηθεί η Fed
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Αποκάλυψε γιατί «κλείνουν τα μάτια του» στα υπουργικά συμβούλια
- Άρτα: Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι
- Συγκρούσεις στο Ιράν: Τουλάχιστον 3 νεκροί σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας
- Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με drone την Πρωτοχρονιά εναντίον ενεργειακών υποδομών