• Business

    Meta: Βυθίζονται οι μετοχές μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα για την μητρική του Facebook – Βαριές οι ζημιές από το project metaverse

    • NewsRoom
    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)


    Βουτιά 12% καταγράφουν οι μετοχές της μητρικής εταιρείες της Facebook, Meta, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου τριμήνου, αμέσως μετά το καμπανάκι στη Wall Street.

    H Meta ανάφερε κέρδη 1,64% δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη  1,89 δολάρια ανά μετοχή, αν και τα έσοδά της ήταν μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα, στα 27,71 δισεκατομμύρια δολάρια (έναντι αναμενόμενων 27,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων). Πάντως, σε ετήσια βάση, τα έσοδα της Meta μειώθηκαν κατά 4%. Εν τω μεταξύ, το κόστος και τα έξοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση στα 22,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες των πλατφορμών της έφτασαν τους  1,98 δισεκατομμύρια, πιάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Οι μηνιαίοι Ενεργοί Χρήστες διαμορφώθηκαν στους 2,96 δισ., ελαφρά περισσότεροι από τις εκτιμήσεις (2,94 δισ.).

    Ωστόσο, ο μέσος όρος εσόδων ανά χρήστη διαμορφώθηκε στα 9,41 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 9,83 δολάρια.

    Πάντως, η  μητρική εταιρεία του Facebook αντιμετωπίζει ευρεία επιβράδυνση των δαπανών για διαφημίσεις στο διαδίκτυο, κυρίως λόγω των εμποδίων που προκαλεί η ενημέρωση απορρήτου του iOS στις προσωποποιημένες διαφημίσεις. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο  αυξημένος ανταγωνισμός από το TikTok.

    Η εταιρεία είπε ότι τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι 30 έως 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 32,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα έσοδα στη μονάδα Reality Labs, η οποία στεγάζει τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας και την  επιχείρηση metaverse, μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 285 εκατομμύρια δολάρια. Η ζημιά της διευρύνθηκε στα 3,67 δισεκατομμύρια δολάρια από 2,63 δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Η Reality Labs έχει χάσει 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.

    Η Meta ανέφερε πως αναμένει ο αριθμός των εργαζομένων στο τέλος του 2023 να είναι περίπου αντίστοιχος με τα επίπεδα του τρίτου τριμήνου του 2022.



    ΣΧΟΛΙΑ