• Business

    Meta (Facebook): Δαπάνες ρεκόρ 27 εκατ. δολ. για την ασφάλεια και τα ταξίδια του Mark Zuckerberg

    • NewsRoom
    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)


    H Meta (Facebook) ξόδεψε το 2021 το ποσό ρεκόρ των 26,8 εκατ. δολαρίων για την ασφάλεια και τα ιδιωτικά ταξίδια του ιδρυτή της Mark Zuckerberg και της οικογένειας του, σύμφωνα με τα αρχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

    Τα αντίστοιχα έξοδα το 2020 ανήλθαν σε 25 εκατ. δολάρια και το 2019 σε 23 εκατ. δολάρια.

    Η εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ασφαλείας του Zuckerberg. Ωστόσο, το 2019 το Business Insider ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε στην υπηρεσία του σωματοφύλακα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, καθώς και πρόσβαση σε ένα γραφείο με αλεξίσφαιρο τζάμι και κουμπί πανικού.

    Από το 2018, το κόστος εταιρικής ασφάλειας του Zuckerberg έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτό των άλλων στελεχών των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας. Οι δαπάνες της Meta για αυτό τον σκοπό διπλασιάστηκαν μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η Meta στη SEC, ξόδεψε περισσότερα από 15,1 εκατομμύρια δολάρια για την προσωπική ασφάλεια του Zuckerberg το 2021, επιπλέον του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων που διαθέτει για την ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειας του.

    Επιπλέον η εταιρεία δαπάνησε πάνω από 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικά αεροπορικά ταξίδια για τον Zuckerberg το 2021. Αυτό το ποσό ήταν ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια: η Meta ξόδεψε περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και 2,9 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

    Δεν είναι δυνατή η σύγκριση των κεφαλαίων που δαπανήθηκαν για την ασφάλεια του Zuckerberg με τα αντίστοιχα των άλλων δισεκατομμυριούχων του κλάδου τεχνολογίας, καθώς ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Elon Musk, δεν αποκαλύπτουν δημόσια τα συγκεκριμένα κόστη.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΕ και Βρετανία ξεκίνησαν έρευνες για τη συμφωνία Google-Facebook του 2018

    Ρωσικό δικαστήριο απαγόρευσε Facebook – Instagram χαρακτηρίζοντας “εξτρεμιστική” την Meta Platforms

    Mark Zuckerberg: Κινδυνεύει να χάσει 24 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία



    ΣΧΟΛΙΑ