• Business

    Meta: Επιλύθηκαν τα τεχνικά προβλήματα – Θεωρείες συνομωσίας στις ΗΠΑ λόγω «Σούπερ Τρίτης»

    • NewsRoom
    Mark Zuckerberg

    Mark Zuckerberg


    Η Meta Platforms Inc. ανακοίνωσε ότι έχει επιλύσει τα τεχνικά ζητήματα που διέκοψαν την εξυπηρέτηση εκατομμύρια ανθρώπους στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας  την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Messenger, Threads και WhatsApp.

    Η διακοπή επεκτάθηκε σε ορισμένα από τα επιχειρηματικά εργαλεία της Meta , όπως το Ads Manager, το Meta Admin Center και τα καταστήματα Facebook & Instagram. Ακόμη και το Workplace, η εσωτερική έκδοση του Meta του Facebook για τους εργαζόμενους, διακόπηκε, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Μετά από περίπου δύο ώρες, η Meta ανέφερε ότι είχε επιλύσει το ζήτημα «για όλους όσους επηρεάστηκαν».

    «Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό ζήτημα έκανε τους ανθρώπους να δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες από τις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό για όλους όσους επηρεάστηκαν και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν.

    Πάντως, προβλήματα αναφέρθηκα και σε άλλες εφαρμογές, εκτός της Meta. To YouTube, το οποίο ανήκει στην Alphabet, είχε περισσότερες από 3.000 αναφορές ότι η υπηρεσία ήταν εκτός λειτουργία, αλλά αυτός ο αριθμός μειώθηκε γρήγορα. Η Google είπε ότι εργάζεται για μια διόρθωση για τα αναφερόμενα προβλήματα φόρτωσης στο YouTube. Ακόμα και το X αντιμετώπισε μικρά προβλήματα στις ΗΠΑ.

    Καθώς στις ΗΠΑ η Τρίτη είναι η ημέρα της μεγάλης μάχης για τις εσωκομματικές εκλογές για τους υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές σε 15 πολιτείες, γνωστή και ως Super Tuesdey, σύντομα εμφανίστηκαν θεωρίες για σκόπιμη διαταρραχή των σημαντικότερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αν και το πρόβλημα ήταν παγκόσμιο.  Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσαν ότι δεν είχαν δει συγκεκριμένες ή αξιόπιστες απειλές που προσπαθούσαν να διαταράξουν την προεδρική ψηφοφορία, αλλά παρακολουθούσαν τις διακοπές.

    «Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε κάποια συγκεκριμένη κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο», δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Διαβάστε επίσης

    O Musk «τρολάρει» την Meta για την παγκόσμια κατάρρευση των πλατφορμών της

    Apple: Νέα MacBook Air 13 και 15 ιντσών με επεξεργαστή M3

    Μαρτίνης (Softone): Η εξαγορά της Entersoft δεν αλλάζει τη λειτουργία της εταιρείας μας



    ΣΧΟΛΙΑ