• Business

    Meta – Microsoft: Ανακοινώνουν συνεργασία για την ενοποίηση των Workplace και Teams

    • NewsRoom
    Met-Microsoft: Ανακοινώνουν συνεργασία για την ενοποίηση των Workplace και Teams

    Mark Zuckerberg – Satya Nadella


    Η Meta – γνωστή μέχρι πρότινος ως Facebook – ανακοίνωσε την Τετάρτη μια συνεργασία με τη Microsoft που θα επιτρέψει στους πελάτες να ενοποιήσουν το λογισμικό της Workplace της Meta με το Teams της Microsoft.

    Η ενοποίηση παρέχει στους πελάτες πρόσβαση στο περιεχόμενο του Workplace μέσα από την εφαρμογή της Teams. Αντίστοιχα, οι χρήστες θα μπορούν να δουν τις βιντεοσυσκέψεις της Teams στην εφαρμογή Workplace.

    Η συνεργασία μεταξύ της Meta και της Microsoft ενώνει δύο ανταγωνιστές στην αγορά λογισμικού εταιρικής επικοινωνίας. Ο χώρος εργασίας και οι ομάδες, ωστόσο, δεν έχουν πλήρη επικάλυψη. Ενώ το Workplace εστιάζει σε ευρείες, εταιρικές συνδέσεις, το Teams εστιάζει στην άμεση επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων και των άμεσων συναδέλφων τους.

    Αυτή η ενοποίηση είχε ζητηθεί από πελάτες, όπως η Vodafone και η Accenture, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής της Workplace, Ujjwal Singh.

    Η συνεργασία θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο επωφελής για τη Meta. Η υπηρεσία Workplace υστερεί δραστικά έναντι των ανταγωνιστών της όσον αφορά τους χρήστες, αναφέρει το δημοσίευμα.

    To  Workplace ανακοίνωσε τον Μάιο ότι έφτασε τους 7 εκατ. συνδρομητές επί πληρωμή, ενώ η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι η Teams έχει πλέον 250 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

    To Slack, που ανήκει στη Salesforce, δεν ανακοινώνει πλέον τα στοιχεία για χρήστες αλλά η εταιρεία είχε αναφέρει ότι είχε 12 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά τον Σεπτέμβριο του 2019 (τελευταίο στατιστικό στοιχείο). Ο αριθμός των επί πληρωμή πελατών στο Slack αυξήθηκε σχεδόν 39% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο του 2021 στους 169.000.

    Εκτός από το Teams, η Microsoft προσφέρει επίσης το Yammer, που ανταγωνίζεται πιο άμεσα το Workplace της Meta. Τον Αύγουστο, η Microsoft ανέφερε ότι η χρήση του Yammer είχε διπλασιαστεί σε ετήσια βάση, με «δεκάδες εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες».

    Αν και το Workplace έχει συγχωνευτεί με τα Microsoft Office 365, SharePoint, Azure Active Directory, OneDrive και τώρα το Teams, δεν υπάρχει ενοποίηση με το Yammer, σημείωσε ο Singh.

    «Θα έλεγα ότι είμαστε καλύτεροι όσον αφορά την κοινότητα, τη σύνδεση, τους ανθρώπους και την εξυπηρέτηση όλων των εργαζομένων», είπε ο Singh. «Το Teams είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο στην κατηγορία του όσον αφορά την παραγωγικότητα, επομένως πρόκειται για δύο πραγματικά καλύτερα προϊόντα στην κατηγορία που ενώνονται για να λύσουν ένα πρόβλημα εμπειρίας εργαζομένων».

    Διαβάστε επίσης:

    Google: Έχασε τον πρώτο γύρο του αγώνα ενάντια στα πρόστιμα της ΕΕ ύψους 9,5 δισ. δολαρίων

    Falguni Nayar: Από τραπεζικό στέλεχος εξελίχθηκε στην πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα της Ινδίας, με περιουσία 6,5 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ