• Business

    Μελίνα Τραυλού: Ποια είναι η εφοπλίστρια που θα παραβρεθεί στο «κλειστό» γεύμα Μητσοτάκη – Σι Τζινπίνγκ 

    • NewsRoom
    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    «Κλειστό» γεύμα, με τη συμμετοχή 12 ιδιαίτερων προσκεκλημένων, παραθέτει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι στο Διόνυσο, στον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα, για την υπογραφή δεκαέξι συμφωνιών επιχειρηματικού, κυρίως ενδιαφέροντος.

    Οι καλεσμένοι επιλέχθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή καθώς σηματοδοτούν τις επενδύσεις και τις σχέσεις της νέας εποχής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

    Μεταξύ αυτών και η γνωστή πλοιοκτήτρια Μελίνα Τραυλού η επί 20ετίας επιστήθια φίλη της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

    Ποια είναι η Μελίνα Τραυλού

    Με καταγωγή από την Κεφαλλονιά και προερχόμενη από οικογένεια με παράδοση στη ναυτιλία, η Μελίνα Τραυλού έχει καταφέρει εδώ και αρκετά χρόνια να αφήσει το δικό της, ξεχωριστό αποτύπωμα στον ανδροκρατούμενο χώρο της ναυτιλίας.

    Μάλιστα, έχει αντιμετωπίσει με σθένος αρκετές δυσκολίες, επιβιώνοντας στον δύσκολο κλάδο της θαλάσσιας μεταφοράς οχημάτων, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία της Neptune Lines, την οποία ίδρυσε ο πατέρας της Νίκος Τραυλός, το 1973.

    Δυναμική, οργανωτική, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες της, με σπουδές Διοίκησης Eπιχειρήσεων στη Βοστόνη, μυήθηκε στα μυστικά της ναυτιλίας από τον πατέρα της, τον οποίο και θεωρεί μέντορα της, ενώ βρίσκεται επί χρόνια στους «κόλπους» της Ένωσης Eλλήνων Eφοπλιστών.

    Καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Μελίνας Τραυλού στη δημιουργία της ΣYN- ENΩΣIΣ, του «βραχίονα» κοινωνικής προσφοράς που έχει αναπτύξει η Ένωση Eλλήνων Eφοπλιστών, μίας κοινής πλατφόρμας κοινωνικής στήριξης και ανάπτυξης υπεύθυνων πρωτοβουλιών συνδρομής της ναυτιλιακής κοινότητας στον τόπο.

    Πλούσια επιχειρηματική δράση

    Η ίδια παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον κλάδο, καταφέρνοντας να χτίσει με σταθερές και προσεκτικές κινήσεις ισχυρές διεθνείς συνεργασίες, όπως οι Κινέζοι της Cosco και οι Άραβες. Δεν είναι τυχαίο ότι στο γεύμα εργασίας με έξι κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες που παρέθεσε η γερμανική πρεσβεία στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψη της στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο, περιλαμβάνονταν και η 51χρονη εφοπλίστρια της Neptune Lines.

    H Mελίνα Tραυλού με τις πρωτοβουλίες και τις καλά μελετημένες ενέργειες της έχει κατορθώσει να γιγαντώσει τον στόλο της Neptune Lines, η οποία διαθέτει στόλο με 16 πλοία και εξυπηρετεί σχεδόν 30 χώρες με έμφαση στη Μεσόγειο, τη Βόρεια Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα, το Σεπτέμβριο του 2017, προκάλεσε αίσθηση όταν αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά ξηρού φορτίου, ιδρύοντας τη Neptune Dry, θυγατρική της Neptune Lines.

    Άμεσα προχώρησε στην εξαγορά τριών μοντέρνων πλοίων supramax, ενώ εντός του 2019 εξαγόρασε δύο φορτηγά πλοία τύπου ultramax.

    Κοινωνική ζωή

    Αν και χαμηλών τόνων η ίδια, έχει κατά καιρούς απασχολήσει τις στήλες των life style περιοδικών με την προσωπική της ζωή. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρίγκιπα Nικόλαο και τη σύζυγό του Tατιάνα Mπλάτνικ.

    Εκτός από τη Μαρέβα Μητσοτάκη, είναι στενή φίλη και με την Ιωάννα Παπαδοπούλου, την επικεφαλής και ιδιοκτήτρια της ομώνυμης βιομηχανίας μπισκότων, η οποία κατά καιρούς έχει αναλάβει ανάδοχος στην ονοματοδοσία των πλοίων της Neptune Lines.

    Στο πλαίσιο της ενασχόλησης της με τα κοινά, συμμετείχε ενεργά στην Endeavor Greece από το 2012, μία μη κυβερνητική οργάνωση για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και των start ups, στην οποία συμμετείχε και η κα Μαρέβα Γκραμπόβσκι.



    ΣΧΟΛΙΑ