• Business

    Όμιλος δίνει 12.000 δολ. σε Έλληνες γιατρούς εάν πάνε στην Σ. Αραβία. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

    young muslimah


    Γιατρός στην καυτή έρημο με μισθό 12.000 δολάρια. Μπορεί η καθημερινότητα να είναι πολύ σκληρή στη Σαουδική Αραβία όμως είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο κράτος αποτελεί «όαση» για την καριέρα και τις απολαβές των Ελλήνων γιατρών οι οποίοι εγκαταλείπουν το δημόσιο σύστημα υγείας για μια καλοπληρωμένη θέση εργασίας στο αραβικό βασίλειο.

    Υπό αυτό το πρίσμα δεκάδες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων εκτιμάται ότι θα δηλώσουν συμμετοχή στο «κάστινγκ» που θα πραγματοποιήσει από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου στην Αθήνα ο μεγάλος ιατρικός όμιλος της Σαουδικής Αραβίας Mouwasat (πατήστε εδώ) για τη στελέχωση νοσοκομείων σε Ριάντ, Νταμάμ, Μεδίνα, Τζουμπάιλ και Κατίφ.

    Με βασικό κίνητρο τον αφορολόγητο μισθό που μπορεί να φτάσει ως 12.000 δολάρια  τον μήνα, οι Σαουδάραβες αναζητούν έμπειρους και νέους γιατρούς με ειδικότητα για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της χώρας. Όμως αναζητούν και νέους γιατρούς χωρίς εμπειρία με μισθό που μπορεί να φτάσει τις 5,500 δολάρια.

    Με εξαίρεση τους γενικούς ιατρούς, τους οδοντιάτρους, τους μικροβιολόγους – βιοπαθολόγους και τους ψυχιάτρους, οι Σαουδάραβες αναζητούν όλες τις ειδικότητες αρκεί ο υποψήφιος να είναι κάτω των 57 ετών, που είναι και το όριο που θέτει η σχετική νομοθεσία.

    Ο όμιλος Mouwasat διατηρεί δεκάδες εξειδικευμένα νοσοκομεία στη Σαουδική Αραβία, στα οποία απασχολούνται πολλοί Ελληνες γιατροί

    Δέλεαρ αποτελεί φυσικά ο μισθός, που φτάνει περίπου στα 10.000 ευρώ για τους έμπειρους γιατρούς και στα 5.000 ευρώ για τους ειδικευμένους χωρίς προϋπηρεσία, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, μπόνους παραγωγικότητας, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, δωρεάν ιατρική περίθαλψη και επείγουσα περίθαλψη, δωρεάν πλήρως επιπλωμένα οικογενειακά διαμερίσματα σε συγκρότημα κοντά στο νοσοκομείο, με αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και δωρεάν μεταφορές. Ο όμιλος Mouwasat διατηρεί δεκάδες εξειδικευμένα νοσοκομεία σε πολυτελείς εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, στα οποία απασχολούνται πολλοί Ελληνες γιατροί που πήραν τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσουν κλείνοντας ακόμα και ιατρεία που διατηρούσαν επί χρόνια.

    Πολυτέλεια και εξυπηρέτηση στο ίδρυμα που προσελκύει γιατρούς από όλο τον κόσμο

    Με μια σύντομη αναζήτηση στην ιστοσελίδα του ομίλου Mouwasat μπορεί κάποιος εύκολα να εντοπίσει πολλούς Ελληνες γιατρούς που εργάζονται στο αραβικό βασίλειο. Οι περισσότεροι, ωστόσο, δεν επιθυμούν να μιλήσουν και να δημοσιεύσουν τα στοιχεία τους, καθώς οι όροι του συμβολαίου τους αλλά και οι νόμοι της χώρας είναι απόλυτοι και αυστηροί. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία της επίσημης σελίδας του ομίλου, εργάζονται εκεί Ελληνες γυναικολόγοι, νευροχειρουργοί, καρδιολόγοι, οδοντίατροι, ορθοπεδικοί και χειρουργοί. Η πλειοψηφία των γιατρών κατείχε θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, όπως στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης αλλά και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Οι περισσότεροι έχουν μεταναστεύσει στην έρημο τα τελευταία χρόνια και ενώ, σύμφωνα με έρευνες, το φαινόμενο brain drain την περίοδο 2008-2016 κόστισε πάνω από 15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Τόσα ξόδεψαν συνολικά το κράτος και οι ελληνικές οικογένειες για να προσφέρουν, μέσω των σπουδών, ένα καλύτερο μέλλον στη νέα γενιά.



    ΣΧΟΛΙΑ