• Business

    Mεγάλη κόντρα Άδωνι – Καμμένου για την Lockheed: Δεν ξέρετε τον έμπορο όπλων που ονομάζεται Χριστιανός;

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Mεγάλη κόντρα ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Άδωνι Γεωργιάδη ξέσπασε με αφορμή τις σαφείς υπόνοιες που άφησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την κατεύθυνση των αντισταθμιστικών. «Ξέρουμε ποιες είναι οι εταιρείες που συνεργάζεται η Lockheed στην Ελλάδα. Ξέρουμε είναι γνωστοί σε εσάς και έχετε βγάλει φωτογραφίες σε συνέδρια, όχι βέβαια παράνομα. Ξέρουμε σε ποιες εταιρείες θα πάνε τα λεφτά. Δεν ξέρετε τον Χριστιανό», τόνισε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον κ. Καμμένο να αντιδρά καλώντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να πει ονόματα.

    «Οφείλετε να πείτε το όνομα της εταιρείας τώρα», φώναζε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μάλιστα τον εγκάλεσε λέγοντας ότι αν δεν πει τα ονόματα είναι ψεύτης. Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε τονίζοντας ότι δεν θέλει να διασύρει κανέναν στην αίθουσα της Ολομέλειας ενώ κάλεσε τον κ. Καμμένος να αποσύρει την τροπολογία και την καταθέσει στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας για να συζητηθεί εκ νέου.

    «Αφού εσείς είναι να φύγετε αυτή ή την επόμενη Παρασκευή δεν αφήσατε να τη φέρει ο επόμενος υπουργός; Και τη φέρατε εσείς υπό τη θρυλούμενη έξοδό σας; Αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι θα φύγετε γιατί την λατρεύετε την καρέκλα σας», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης. Υπενθύμισε, δε, ότι τόσο ο Π. Καμμένος όσο και ο Αλ. Τσίπρας διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν θα ξαναυπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη.

    «Είπατε δεν συζητήσαμε την τροπολογία στην επιτροπή εξοπλισμών γιατί λείπατε από την Ελλάδα. Κοινώς επειδή ήσασταν στο πάρτι της κόρης του εμίρη του Ντουμπάι η Ελλάδα και η Βουλή δεν έπρεπε να μάθει ότι σκοπεύετε να φέρετε αντισταθμιστικά ωφελήματα», συμπλήρωσε ο γαλάζιος βουλευτής.

    Ο Καμμένος είναι Άκης 

    Με τον Άκη Τσοχατζόπουλο παραλλήλισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τον Πάνο Καμμένο θυμίζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχτισε την καριέρα του κατακεραυνώνοντας τον κ. Τσοχατζόπουλο και τώρα «υπερασπίζεται» τέτοιες τροπολογίες!

    «Ο υπουργός που έχτισε την καριέρα του κατακεραυνώνοντας πρώην υπουργούς για τα αντισταθμιστικά φέρνει τροπολογία, που λέει ότι ισχύει από το 2000 του Άκη Τσοχατσόπουλου, με την οποία υπερασπίζεται τη δική του», είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα υπογράμμισε ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν έχει να κάνει με την αμερικάνικη κυβέρνηση αλλά με την Lockheed και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Την ίδια ώρα, κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να πει ποιες θα είναι οι εταιρείες που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν τις συμβάσεις. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, οργιάζουν οι φήμες στην πιάτσα και «ο υπουργός θέλει να μας πείσει ότι δεν ξέρει ποιες θα είναι οι εταιρείες που θα αναλάβουν»!



    ΣΧΟΛΙΑ