• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μεγάλη αλυσίδα εστίασης κλείνει 91 εστιατόρια – Χάνονται 1.900 θέσεις εργασίας

    • Bloomberg


    Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των αλυσίδων εστίασης Bella Italia, Cafe Rouge και Las Iguanas έκλεισε 91 καταστήματα της, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.900 θέσεις εργασίας,  μετά το lockdown που προκάλεσε κρίση και στις επιχειρήσεις εστιατορίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Η Casual Dining Group δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να μπει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μία μορφή χρεοκοπίας που ισχύει στη Βρετανία, και να κλείσει περισσότερα από το 1/3 των 250 καταστημάτων της άμεσα, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τα ενοίκια με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ενώ παράλληλα προσπαθεί να πουλήσει την υπόλοιπη επιχείρηση.

    Η εταιρεία, η οποία απασχολεί συνολικά 6.000 άτομα, προχώρησε στην πρόσληψη διαχειριστών τον Μάιο, διασφαλίζοντας κάποια προστασία από τους πιστωτές, καθώς επιχειρούσε να βρει αγοραστές. Σημειώνεται ότι η εταιρεία private equity KKR & Co. αγόρασε την Casual Dining Group το 2018.

    Ο τομέας των εστιατορίων της Βρετανίας έχει πληγεί σοβαρά από το lockdown καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση ενώ τα κόστη, όπως τα ενοίκια και οι φόροι, συνέχισαν να αυξάνονται. Τα εστιατόρια μπορούν να ανοίξουν ξανά από το Σάββατο, αλλά οι δουλειές αναμένεται να παραμείνουν υποτονικές για κάποιο διάστημα. Άλλες αλυσίδες, όπως η ιταλική Carluccio και η αλυσίδα burger Byron, προσπαθούν να βρουν αγοραστές.

    «Έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτές τις ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε την επιχείρηση και να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό μέλλον για την Casual Dining Group, καθώς προσπαθούμε να πετύχουμε μια πιθανή πώληση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος James Spragg.



    ΣΧΟΛΙΑ