• Business

    Μεγάλες αυξομειώσεις στις τιμές ναύλωσης των τάνκερ – Ποια δρομολόγια ευνοούνται

    Bulk carrier ναυτιλία ναυλαγορά


    Σημαντική πτώση κατέγραψαν μέσα σε μία εβδομάδα οι τιμές ναύλωσης για τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου και δρομολόγια μέσης απόστασης, ενώ πιο ανθεκτικά αποδείχθηκαν τα δρομολόγια μεγάλης απόστασης, όπου σημειώθηκε άνοδος των τιμών, όπως προκύπτει από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων από διάφορους αναλυτές.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι για ένα δρομολόγιο τάνκερ τύπου VLCC από τη Μέση Ανατολή με προορισμό την Ιαπωνία ή την Κίνα η μέση τιμή διαμορφώθηκε στις 29 Ιουλίου στα 17.700 δολάρια ημερησίως, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 28,4% συγκριτικά με μία εβδομάδα νωρίτερα, ενώ για ένα δρομολόγιο τάνκερ τύπου Suezmax από τη δυτική Αφρική με προορισμό την ηπειρωτική Ευρώπη η πτώση της τιμής είναι ακόμα μεγαλύτερη, ξεπερνώντας το 50% (η τιμή διαμορφώθηκε στα 6.300 δολάρια ημερησίως).

    Σημαντική πτώση και για την τιμή ναύλωσης ενός aframax για ένα δρομολόγιο εντός της Μεσογείου (πτώση 21%, στα 7.320 δολάρια ημερησίως), ενώ αντίθετα για ένα δρομολόγιο aframax από τη Μέση Ανατολή με προορισμό τη Σιγκαπούρη η τιμή διαμορφώνεται στα 15.000 δολάρια ημερησίως (αύξηση 5,9% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα).

    Πτώση και για ένα δρομολόγιο πλοίου τύπου MR στην περιοχή του τριγώνου του Ατλαντικού Ωκεανού (Αμερικανικός Κόλπος – Μεγάλη Βρετανία/Ηπειρωτική Ευρώπη – Ατλαντική Ακτή ΗΠΑ), στα 8.090 δολάρια ημερησίως (πτώση 11,4% σε εβδομαδιαία βάση).

    Αντιθέτως, εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές ναύλωσης για τάνκερ τύπου LR. Ενδεικτικό είναι ότι για τα δρομολόγια TC1 και TC5 (αφορούν διαδρομές από τη Σαουδική Αραβία στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας με τάνκερ τύπου LR1 και LR2) οι τιμές στις 29 Ιουλίου διαμορφώθηκαν σε 20.600 δολάρια και 14.400 δολάρια αντιστοίχως, καταγράφοντας άνοδο 29,9% και 21,3% αντιστοίχως σε εβδομαδιαία βάση.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/o-filippou-ependii-xana-sto-louxemvourgo-mercedes-benz-richni-miso-dis-stin-polonia-ke-stin-ellada-ti/64934



    ΣΧΟΛΙΑ