• Business

    Τώρα ξεκινάει ο πόλεμος για τις 4 άδειες της τηλεόρασης. Το Mega οριστικά εκτός


    Στις 3 το μεσημέρι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για την τελική λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, με έγκυρες πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε αυτές οριστικά και αμετάκλητα δεν θα συμμετέχει το Mega. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Mega μένει εκτός εξαιτίας του ότι ο φάκελός του κρίθηκε ελλιπής.

    Αντίθετα, αν και αρχικά είχαν «κοπεί» δύο ακόμα υποψήφιοι, η Dimera Media Investment Ltd (συμφερόντων Ιβαν Σαββίδη) και οι Κύπριοι της «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Α.Ε.», οι πληροφορίες λένε ότι οι ενστάσεις τους έγιναν δεκτές και τελικά θα συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία.

    Έτσι, τελικά οι υποψήφιοι για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να είναι εννέα: Ant1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star, Epsilon, Β. Μαρινάκης, Χ. Καλογρίτσας, Ι. Σαββίδης και οι Κύπριοι.

    Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, Μανώλης Καψής, με συνεχείς ανακοινώσεις του διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί ελλιπούς φακέλου του Mega, υποστηρίζοντας πως:

    1. Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε έχει προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τα σχετικά έγγραφά έχουν παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
    2. Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
    3. Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει τραπεζική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
    4. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει υποβάλει υπεύθυνη αρνητική δήλωση στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχει προβεί σε σύναψη δανείων που αφορούν την προς αδειοδότηση δραστηριότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
    5. Η μέτοχος PrimeApplications A.E. με ποσοστό συμμετοχής στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 2,68% μέσω αγοράς μετοχών από το χρηματιστήριο, έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
    6. Η μέτοχος PrimeApplications Α.Ε. κατέθεσε αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
    7. Η μέτοχος PrimeApplications A.E. έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει συνάψει δάνεια για την αγορά μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.

    Ωστόσο, τον Μανώλη Καψή «άδειασε» ο Φώτης Μπόμπολας κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους βουλευτές στην Επιτροπή που εξετάζει τα δάνεια των τραπεζών, καθώς αποκάλυψε ότι κανείς από τους μετόχους της Τηλέτυπος δεν ήθελε να βάλει λεφτά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της διοίκησης. «Ήμουν μόνος μου και δεν μπορούσα να σηκώσω το βάρος της μεγάλης αύξησης του κεφαλαίου (ΑΜΚ) της εταιρείας. Κανείς από τους άλλους δύο μετόχους δεν ήθελε να βάλει λεφτά», είχε πει, «καρφώνοντας» τους άλλους μετόχους της Τηλέτυπος.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/diochnoun-tis-diikisis-100-epichiriseon-i-trapezites-echoun-ta-lefta-exo-ke-arnounte-na-ta-feroun-enimerosi-ton-ikonomikon-isangeleon/49656



    ΣΧΟΛΙΑ