• Business

    Mega επίθεση: Χάκερς κάνουν αγορές στις ΗΠΑ με ελληνικές κάρτες!

    κυβερνοεπίθεση


    Θύματα κυβερνοεπίθεσης μεγάλης έκτασης έχουν πέσει τις τελευταίες μέρες οι ελληνικές τράπεζες, καθώς Ρώσοι χάκερ «επιτέθηκαν» στα ηλεκτρονικά συστήματα τραπεζών απαιτώντας λύτρα σε bitcoins και απειλώντας ότι εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα, τότε η επίθεση θα ήταν μεγαλύτερης ισχύος. Kαι όπως λένε οι πληροφορίες το εννοούσαν.

    Το mononews πρώτο είχε μεταδώσει την είδηση το μεσημέρι του Σαββάτου, επισημαίνοντας πως πρόκειται  για τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχει δεχτεί ποτέ η Ελλάδα.

    Διαβάστε ακόμη: Mega επίθεση Ρώσων Χάκερ σε 2 τράπεζες. Ζήτησαν λύτρα σε bitcoin

    Όπως φαίνεται, η έκταση της επίθεσης είναι ασύλληπτη, καθώς τα στοιχεία κατόχων καρτών που έχουν εκδοθεί από όλες τις ελληνικές τράπεζες εντοπίστηκαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για αγοραπωλησίες στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της Black Friday και του Σαββατοκύριακου. Κι αυτό γιατί στις ΗΠΑ δε χρησιμοποιείται η τεχνολογία chip-pin, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, κι έτσι η χρήση τους δεν απαιτεί για μία συναλλαγή την εισαγωγή pin, καθιστώντας ευκολότερη την απάτη.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άγνωστο παραμένει με ποιο τρόπο έχει γίνει υποκλοπή των στοιχείων, με τους χάκερ να εκμεταλλεύονται τη διαφορά των δύο τεχνολογιών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, αλλά και το γεγονός ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, σήμερα που είναι η λεγόμενη Cyber Monday, μέρα δηλαδή που περιλαμβάνει μεγάλες προσφορές για διαδικτυακές αγορές, αναμένεται να καταγραφούν και νέα κρούσματα κλοπών.

    Διαβάστε ακόμη: O δεκάλογος του τρόμου για το hacking!

    Το θέμα ήταν τόσο σοβαρό που αμέσως ενημερώθηκαν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, ενώ δεν έγινε γνωστό εάν πληρώθηκαν τα λύτρα.



    ΣΧΟΛΙΑ