• Business

    Mega Channel: Κρίσιμη συνεδρίαση των μετόχων. Οι ρόλοι Φιλιππόπουλου-Μάρη


    Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για την τύχη του Mega Channel αφού όπως είναι γνωστό, στις 10:00 έχει οριστεί να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου οι βασικοί μέτοχοι να αποφασίσουν οριστικά τι μέλει γενέσθαι με την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας ύψους 15,2 εκατ. ευρώ. Τις προηγούμενες ημέρες και κατά την διάρκεια της περιόδου της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας Φώτης Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και Βαρδής Βαρδινογιάννης έδειξαν απροθυμία να βάλουν τα χρήματα στα ταμεία της επιχείρησης.

    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ
    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ

    Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε σειρά συζητήσεων για το θέμα της αύξησης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , η πλευρά Μπόμπολα δεν δείχνει διάθεση να βάλει χρήματα, αφού, όπως υποστηρίζει, το Μεγάλο Κανάλι οφείλει αρκετά στην εταιρεία παραγωγής «Ανωση», τα οποία μπορούν κάλλιστα να καλύψουν το ποσό που απαιτείται για τη συμμετοχή του «Πήγασου» στην αύξηση της «Τηλέτυπος».

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι η πλευρά Μπόμπολα προβάλλει και αίτημα προς τους Ψυχάρη και Βαρδινογιάννη για την πλήρη αποπληρωμή της οφειλής που έχει το Mega προς την εταιρεία παραγωγής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όχι μόνο δεν προτίθεται να ρίξει «ζεστό» χρήμα, αλλά, απεναντίας, πολλά από τα χρήματα που θα έβαζαν οι κ. Βαρδινογιαννης και Ψυχάρης επρόκειτο να κατευθυνθούν προς τα ταμεία της «Ανωσης», συμφερόντων Μπόμπολα.

    Επιπρόσθετα σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του τύπου η πλευρά Βαρδινογιαννη τουλάχιστον έως την Παρασκευή ανάφερε ότι εστιάζει το ενδιαφέρον της στο Star χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει απόφαση εντός των επομενων ωρών.

    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Ετών 52. Εκδότης
    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Ετών 52. Εκδότης

    Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το αφεντικό του «Πήγασου», έχει παρουσιάσει και δύο ενδιαφερομένους για να επενδύσουν στο Mega. Ο ένας είναι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, που, εκτός από τον κ. Μπόμπολα, διατηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις και με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, και ο άλλος είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης, ο οποίος ήδη είναι συνεταίρος με τον εκδότη του «Εθνους», στη στοιχηματική εταιρεία Stoiximan.

    Οι δύο επιχειρηματίες, που καταγράφουν επιτυχημένη δράση στον χώρο των media, δείχνουν διατεθειμένοι να επενδύσουν συνολικά 5 εκατ. ευρώ. Ουδείς όμως γνωρίζει όμως εάν υπάρχει συνεννόηση των κ. Φιλλιποπουλου και Μάρη και με τους 3 βασικούς μετόχους του mega

    Δημήτρης Μάρης. Επιχειρηματίας
    Δημήτρης Μάρης. Επιχειρηματίας

    Tι έγινε τις προηγούμενες ημέρες

    56ba2d6207bbe8242294103Βάσει του χρονοδιαγράμματος την προηγουμενη εβδομάδα έπρεπε να ανακοινωθεί η κάλυψη της αύξησης και αυθημερόν να συνεδριάσει το ΔΣ ώστε να αποφασίσει τη διάθεση αδιάθετων δικαιωμάτων.

    Η κάλυψη (ήταν μηδενική ) ανακοινώθηκε, το ΔΣ συνεδρίασε αλλά δεν αποφάσισε τίποτα παρά το γεγονός ότι στο εννιάμηνο με βάση τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά το ποσό των 6 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις έφτασαν τα 120 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι 116 εκατ. ευρώ ήταν τραπεζικές.

    Και με βάση τα όσα αναφέρονταν στο ενημερωτικό δελτίο ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Μεγάλο κανάλι καθώς έληξε στις 29/02 η περίοδος χάριτος που είχαν χορηγήσει οι τράπεζες για μην καταγγείλουν το ομολογιακό δάνειο υπολειπόμενου ποσού 88 εκατ. ευρώ λόγω μη τήρησης συμπεφωνημένων χρηματοοικονομικών δεικτών.

    Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες έδωσαν στους μετόχους προθεσμία να καλύψουν την αύξηση τουλάχιστον μερικώς έως την Δευτέρα (σήμερα)  προκειμένου να μην κινήσουν διαδικασίες καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ