• Business

    McDonald’s: Επεκτείνει το delivery σε 8 καταστήματα και στοχεύει στο «Μένουμε Σπίτι»


    Την υπηρεσία διανομής κατ’ οίκον (delivery) προσέθεσε σε περισσότερα καταστήματα η McDonald’s στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην τόνωση των εσόδων της στην παρούσα συγκυρία.

    Συγκεκριμένα, η υπηρεσία McDelivery προσφέρεται πλέον σε οκτώ (8) εστιατόρια McDonald’s (Άλιμος, Γλυφάδα, Ιερά Οδός, λεωφ. Κηφισίας, λεωφ. Μεσογείων, Π. Φάληρο, Σύνταγμα, Χαλάνδρι) πάντα σε συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα efood.

    «Στόχος μας είναι να φέρουμε την εμπειρία McDonald’s σε περισσότερους καταναλωτές και να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τις απαιτήσεις τους για μεγαλύτερη ποικιλία και ευκολία», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι θετική και εκφράζουν την εκτίμηση πως θα μεγαλώσει και άλλο το επόμενο διάστημα, ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο που ο κόσμος μένει στο σπίτι.

    Υπενθυμίζεται πως η αμερικάνικη εταιρεία έκανε την είσοδό της στο delivery στην χώρα μας πριν από περίπου ένα χρόνο, αρχικά με δυο καταστήματα. Η κρίση του κορονοϊού σε συνδυασμό με τα ενθαρρυντικά σημάδια έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ώστε ο επίσημος αντιπρόσωπος της αλυσίδας στην χώρα μας, η Premier Capital να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασης της υπηρεσίας σε νέα σημεία.

    Όσον αφορά στα επενδυτικά σχέδια που είχε προγραμματίσει λόγω των έκτακτων συνθηκών αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Να σημειωθεί πως από τα συνολικά 24 καταστήματα McDonald’s στην Ελλάδα, λειτουργούν συνολικά 16 (14 με υπηρεσία Drive-Thru, 8 με υπηρεσία McDelivery και 2 με υπηρεσία take away). Τα εποχιακά καταστήματα που βρίσκονται σε Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Σαντορίνη παραμένουν κλειστά, παρ’ ότι υπό κανονικές συνθήκες θα ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου.

    Η εταιρεία όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρείας ακολουθεί πολύ αυστηρές διαδικασίες καθαριότητας και απολύμανσης σε όλους τους χώρους του εστιατορίου και ειδικά στα σημεία επαφής (Kiosks, πόμολα κλπ), ενώ επιπλέον υπάρχει διαθέσιμο αλκοολούχο διάλυμα χεριών σε συγκεκριμένους χώρους ενώ τονίζουν πως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις ώστε να πάρουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ