• Business

    Μασούτης: Απαλλαγή από τη δέσμευση εκποίησης καταστήματος στην Άνδρο αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

    • NewsRoom
    Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ

    Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, πρόεδρος ΚΕΕΕ, ΕΒΕΘ


    Την άρση της δέσμευσης για την εκποίηση του καταστήματος της Μασούτης στην Άνδρο αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από αίτημα της εταιρείας.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις 20 Ιανουαρίου 2022 (Απόφαση υπ’ αριθ. 764/2022), αποφασίστηκε η άρση της δέσμευσης εκποίησης του καταστήματος της εταιρείας στην περιοχή «Ανεμόμυλοι» της Χώρας κατόπιν σχετικής Εισήγησης.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της εκδοθείσας Απόφασης, στην αγορά της Χώρας της Άνδρου, μεταξύ άλλων, δεν παρατηρήθηκαν εμπόδια εισόδου. Αντιθέτως μετά την έγκριση της συγκέντρωσης ΜΑΣΟΥΤΗΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ,  δυνάμει της απόφασης της ΕΑ υπ’ αριθ. 665/2018, συνέβησαν είσοδοι νέων ανταγωνιστών οι οποίοι λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ένταση του ανταγωνισμού.

    Έχουν διασφαλισθεί συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού

    Λαμβανομένων υπόψη των εξαιρετικών περιστάσεων της εξεταζόμενης υπόθεσης και κυρίως του γεγονότος της αντικειμενικής αδυναμίας υλοποίησης τόσο της αρχικώς αναληφθείσας δέσμευσης εκποίησης του καταστήματος στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα όσο και της τροποποιηθείσας δέσμευσης εκποίησης του καταστήματος στην περιοχή Ανεμόμυλοι, τρία χρόνια μετά την απόφαση της ΕΑ για έγκριση της συγκέντρωσης, καθώς και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και αβεβαιότητας, στην οποία είχε συντελέσει, μεταξύ άλλων, η πανδημία, προκρίθηκε η αποδοχή του αιτήματος της ΜΑΣΟΥΤΗΣ για απαλλαγή από την δέσμευση εκποίησης, δεδομένου ότι έχουν διασφαλισθεί επαρκώς συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ της Χώρας της Άνδρου.

    Διαβάστε επίσης

    POS… παντού θέλει να βάλει το Υπουργείο Οικονομικών – Πώς θα συνδέεται με τη νέα εφαρμογή Appodixi



    ΣΧΟΛΙΑ