• Business

    Μασούτης: Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και η συγκινητική αντίδραση του κόσμου (video)


    Μια άκρως συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι σε κατάστημα του «Μασούτη» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

    Πελάτες και εργαζόμενοι, με εξαίρεση μια κυρία προχωρημένης ηλικίας που συνέχισε ατάραχη τα ψώνια της στάθηκαν προσοχή, όταν από τα μεγάφωνα του καταστήματος ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο που εξασφάλισε το mononews.gr

    Όποιος ή όποιοι συνέλαβαν την ιδέα θα πρέπει να ένιωσαν πολύ περήφανοι από την αντίδραση του κόσμου. Ενός κόσμου που έδειξε πως τιμά και δεν ξεχνά τους ήρωες του, αυτούς που με την αυτοθυσία τους συνέβαλαν, ώστε εμείς να απολαμβάνουμε σήμερα τους καρπούς της Δημοκρατίας και ενός ελεύθερου Κράτους, απαλλαγμένου από τον τουρκικό ζυγό.

    Το χθεσινό περιστατικό δείχνει και κάτι άλλο: την ανάγκη που υπάρχει για εθνική ανάταση ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

    Το ηρωικό παράδειγμα των αγωνιστών του 1821 που θυσιάστηκαν για την γένεση μιας ελεύθερης Ελλάδας είναι ότι καλύτερο για να αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο. Γιατί έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας έως ότου σημάνει «λήξη συναγερμού». Καθημερινά μετράμε χιλιάδες κρούσματα ενώ υπάρχουν δεκάδες νεκροί που θα λείψουν από τις οικογένειές τους.

    Οι εορτασμοί για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την ανεξαρτησία, με αποκορύφωμα την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση σήμερα το πρωί στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

    Αισιοδοξία που χρειαζόμαστε για να βαδίσουμε σε έναν νέο κύκλο ευημερίας και ανάπτυξης, πατώντας πάνω στην κληρονομιά της ελευθερίας που απλόχερα μας χάρισαν οι πρόγονοί μας.



    ΣΧΟΛΙΑ