• Business

    Δ. Μασούτης: Δεν πωλείται η “Μασούτης Α.Ε.”

    μασουτης διαμαντης

    Διαμαντής Μασούτης, πρόεδρος “Μασούτης Α.Ε.”


    Στο ενδεχόμενο εξαγοράς της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μασούτης Α.Ε. από την ΑΒ Βασιλόπουλος αναφέρθηκε με αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας, Διαμαντής Μασούτης, στις οποίες και υποστήριξε ότι οι φήμες της πώλησης της αλυσίδας είναι απλώς φήμες που “κυκλοφορούν κάθε φορά τέτοια εποχή, λίγο πριν αρχίσουν οι συζητήσεις με τους προμηθευτές μας για να συνάψουμε τις ετήσιες συμφωνίες. Ο στόχος τους (των φημών) είναι προφανής”.

    Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η Βασιλόπουλος προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να εξαγοράσει τη Μασούτης, με τις πιο πρόσφατες από αυτές τις προσπάθειες να λαμβάνουν χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015 και κατόπιν την άνοιξη του 2016, χωρίς βέβαια επιτυχία. Οι αλλεπάλληλες αυτές κινήσεις της Βασιλόπουλος καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του λιανεμπορίου αλλά και την αβεβαιότητα για το πώς η πορεία αυτής θα εξελιχθεί.

    Ο κ. Μασούτης επιπλέον υποστήριξε ότι η εταιρεία του πρόκειται να προσθέσει ακόμη δύο υποκαταστήματα στο δίκτυό της, ενώ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται να προχωρήσει παράλληλα και στην εξαγορά μιας μικρής τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ έτσι ώστε να εδραιωθεί περαιτέρω η παρουσία της σε περιοχές εκτός της Βόρειας Ελλάδας.

    Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι, εξαιτίας της πτώχευσης της Μαρινόπουλος Α.Ε., η Μασούτης κέρδισε σημαντικό μερίδιο στην αγορά που κατείχε πριν η άλλοτε κραταιά αλυσίδα.

    μασουτης
    Κατάστημα της “Μασούτης Α.Ε.”

    Οι ετήσιες πωλήσεις της Μασούτης για το 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να ξεπεράσουν σε ύψος τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα ανοδική πορεία αναμένεται να έχουν και τα κέρδη που θα καταγράψει. Πιο αναλυτικά, τα έσοδα από τις πωλήσεις για το τρέχον έτος αναμένεται να διαμορφωθούν στα 802-803 εκατ. ευρώ, έναντι πωλήσεων ύψους 751,66 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει η εταιρεία το έτος 2015. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων 27,33 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει το έτος 2015.

    Το 2017 ωστόσο αναμένεται να είναι μια χρονιά με έντονο ανταγωνισμό, ειδικά στο πώς θα διαμορφωθούν τα επίπεδα των τιμών των προϊόντων  μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος  καθώς οι μεγαλύτερες αλυσίδες που πρωταγωνιστούν στο λιανεμπόριο πρόκειται να παίξουν και το τελευταίο τους χαρτί. Συγκεκριμένα, η Μασούτης (που κατέχει ποσοστό στην αγορά της Βορείου Ελλάδας της τάξεως του 34%) αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της από την άνοιξη του 2017, όταν και θα έχει μπορέσει να εκτιμήσει πλήρως τις πιέσεις που θα έχει δεχθεί η αγορά-πυρήνας των δραστηριοτήτων της, δηλαδή η Βόρεια Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: PepsiCo-HBH: Ναι μεν κλείνει εργοστάσιο αλλά διασφαλίζει τους εργαζόμενους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Wind: Επιτυχής η έξοδος της στις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ