• Business

    Marks & Spencer: Πακέτο βοήθειας 15 εκατ. δολ. για τους εργαζομένους

    • Bloomberg
    Steve Rowe, διευθύνων σύμβουλος Marks & Spencer

    Steve Rowe, διευθύνων σύμβουλος Marks & Spencer


    Η  Marks & Spencer θα δαπανήσει 15 εκατομμύρια στερλίνες (17 εκατομμύρια δολάρια) για να στηρίξει τους υπαλλήλους που αγωνίζονται με το αυξανόμενο κόστος ζωής στη Βρετανία.

    Η αλυσίδα λιανικής ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να αυξήσει το ωρομίσθιο τουλάχιστον σε 10,20 στερλίνες από 10 στερλίνες, ενώ παρέχει εφάπαξ κουπόνια M&S 250 στερλίνων σε 4.500 εργαζόμενους. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μισθού που πραγματοποιεί φέτος.

    Στα υπόλοιπα μέτρα βοήθειας περιλαμβάνονται δωρεάν γεύματα σε κάθε βάρδια για τους υπαλλήλους στο κέντρο διανομής Castle Donington της εταιρείας στην περιοχή Midlands. Από τον Σεπτέμβριο, το προσωπικό θα έχει πρόσβαση σε δωρεάν προϊόντα υγιεινής. Η M&S προσφέρει επίσης δωρεάν εργαστήρια οικονομικού σχεδιασμού και διαδικτυακά εργαλεία προγραμματισμού.

    Οι ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η J Sainsbury Plc και η John Lewis Partnership Plc, έχουν επίσης ανακοινώσει μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων, καθώς οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε όλα τα αγαθά, από τα τρόφιμα μέχρι την ενέργεια.

    Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι από το Chartered Institute of Personnel and Development διαπίστωσε ότι το 15% των εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου είχε πληρώσει ή σχεδίαζε να πληρώσει ένα εφάπαξ μπόνους για να βοηθήσει το προσωπικό να αντιμετωπίσει την κρίση κόστους ζωής. Ένα επιπλέον 15% των εταιρειών εξετάζει τη δυνατότητα εφάπαξ μπόνους, σύμφωνα με την έρευνα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Marks & Spencer: H έξοδος από τη Ρωσία και η αύξηση του κόστους εμπόδιο στα κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ