• Business

    Marks & Spencer: H έξοδος από τη Ρωσία και η αύξηση του κόστους εμπόδιο στα κέρδη

    • Bloomberg
    Steve Rowe, διευθύνων σύμβουλος Marks & Spencer

    Steve Rowe, διευθύνων σύμβουλος Marks & Spencer


    Η Marks & Spencer ανακοίνωσε ότι η κρίση του κόστους ζωής και η πλήρης έξοδος της από τη Ρωσία θα εμποδίσουν την αύξηση των κερδών της φέτος.

    Η εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι δέχθηκε πλήγμα 31 εκατομμύρια στερλίνες (38,9 εκατομμύρια δολάρια) καθώς διέκοψε το franchise της στη Ρωσία, η οποία ενίσχυσε τα κέρδη της πέρυσι κατά 5,2 εκατομμύρια στερλίνες.

    Φέτος η Marks & Spencer δεν θα έχει φορολογική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα αποτελέσματα της δεν θα περιλαμβάνουν τη Ρωσία, εξήγησε, προσθέτοντας ότι αυτό μειώνει τη «βάση κερδών» της εταιρείας.

    «Δεδομένων των αυξανόμενων πιέσεων κόστους και της αβεβαιότητας των καταναλωτών, δεν αναμένουμε επί του παρόντος να σημειώσουμε πρόοδο από αυτή τη χαμηλότερη βάση κερδών», δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρεία, Steve Rowe παραδίδει τα ηνία στον νέο CEO Stuart Machin και τη συν-CEO Katie Bickerstaffe, οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση κόστους ζωής και να κατευθύνουν τις προσπάθειες ανάκαμψης της αλυσίδας λιανικής τροφίμων και ειδών ένδυσης.

    Οι μεγαλύτερες προκλήσεις θα είναι να αντιμετωπίσουν το μεγάλο και ακριβό χαρτοφυλάκιο των καταστημάτων της M&S, να ενισχύσουν τις διαδικτυακές πωλήσεις και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στον τομέα των ρούχων.

    Οι προηγούμενες ομάδες διαχείρισης της M&S απέτυχαν επανειλημμένα να επαναφέρουν την αλυσίδα στην εποχή της άνθησης της κατά την οποία τα ετήσια κέρδη ξεπερνούσαν το 1 δισεκατομμύριο στερλίνες. Οι μετοχές της M&S έχουν χάσει τα δύο τρίτα της αξίας τους από τότε που ανέλαβε ο Rowe το 2016.

    Διαβάστε ακόμη:

    Samsung: Επενδύσεις 360 δισ. δολάρια σε τσιπ και βιοτεχνολογία

    Air France-KLM: Προχωρά στην πώληση νέων μετοχών αξίας 2,4 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ