• Business

    Μαρινόπουλος-Νέα παρέμβαση από την οικογένεια: “Συκοφαντίες τα περί απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων μέσω offshore”

    • NewsRoom


    Με νέα παρέμβασή τους, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, οι κ.κ. Πάνος Ι. Μαρινόπουλος, Πάνος Δ. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος, περνούν στην αντεπίθεση και χαρακτηρίζουν ψευδή και συκοφαντικά τα όσα διαδίδονται στον Τύπο περί απόκρυψης  περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Μαρινόπουλος μέσω offshore.

    Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση εκ μέρους των τριών μελών της οικογενείας μέσα σε λίγες μέρες, καθώς είχε προηγηθεί η καταχώρηση στον Τύπο για τις εξελίξεις στην πολύπαθη εταιρεία. Όπως και τότε και στη νέα παρέμβαση απουσιάζει το όνομα του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, νυν επικεφαλής της αλυσίδας.

    Από αριστερά στα δεξιά οι κ.κ. Λεωνίδας, Πάνος και Πάνος Μαρινόπουλος
    Από αριστερά στα δεξιά οι κ.κ. Λεωνίδας, Πάνος και Πάνος Μαρινόπουλος

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δικηγόρος τους, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, οι 3 της οικογένειας  αν δεν είχαν ούτε τυπικά, ούτε ουσιαστικά εκτελεστικές αρμοδιότητες στην εταιρεία “Μαρινόπουλος Σούπερ Μάρκετ”, και έχουν αποχωρήσει από το Δεκέμβριο του 2015, “δίνουν μεγάλο αγώνα (ενδεικτικά εγγυήθηκαν 215 εκατομμύρια, ώστε να υπάρξει βιώσιμη λύση) για να σταθεί όρθια και να εξακολουθήσει να λειτουργεί η εταιρεία, ώστε να μην απολέσουν την εργασία τους οι χιλιάδες εργαζόμενοι και να πληρωθούν οι τράπεζες και οι προμηθευτές”.

    panos marinopoulosΣτο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ότι “τα όσα διαδίδονται -από προφανή ιδιοτέλεια- από διαφόρους κύκλους ότι δήθεν πούλησαν οι εντολείς μου ακίνητα της εταιρείας και ενθυλάκωσαν το τίμημα και ότι με offshore εταιρείες αποκρύπτουν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας είναι ψευδή και συκοφαντικά”.

    Η αλήθεια είναι, συνεχίζει ο κ. Δημητρακόπουλος, ότι “οι εταιρείες και οι πωλήσεις ακινήτων είναι σε γνώση των αρμοδίων θεσμικών φορέων και το τίμημα των πωληθέντων ακινήτων χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την κάλυψη υποχρεώσεων της εταιρείας με την έγκριση των τραπεζών, και ούτε ένα ευρώ δεν μπήκε στην τσέπη των εντολέων μου”.

    Εξάλλου, στη δημοσιότητα δόθηκε και διευκρινιστική δήλωση του ορκωτού λογιστή αναφορικά με την εταιρία , Παναγιώτη Νταβού στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή της εταιρείας και φυγάδευση εκατοντάδων εκατομμυρίων σε εξωχώριες εταιρείες.

    Συγκεκριμένα σε επιστολή του ο κ. Παναγιώτης Νταβός αναφέρει: «Ουδέποτε αναφέρθηκα σε φυγάδευση 866 εκατομμυρίων ευρώ σε εξωχώριες εταιρείες, διευκρινίζω ότι ουδέποτε έθεσα θέμα εκτεταμένης φοροδιαφυγής στην εταιρεία “Μαρινόπουλος” αλλά την άμεση ανάγκη διενέργειας έκτακτου φορολογικού ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές».

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/o-panteliadis-tis-metro-paremveni-sto-deal-tis-marinopoulos/64513

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-anakinosi-tis-ikogenias-pollous-apodektes/64231



    ΣΧΟΛΙΑ