• Business

    Μαρινόπουλος: Ευχάριστη έκπληξη το 75% των προμηθευτών που λέει ναι στο σχέδιο διάσωσης από Σκλαβενίτη

    Σκλαβενίτης

    Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος


    Περισσότερο εύκολη απ’ ό,τι αναμενόταν, φαίνεται πως είναι η συμφωνία διάσωσης της εταιρείας Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το 75% περίπου του συνόλου των εμπορικών προμηθευτών της Μαρινόπουλος,  έχει συναινέσει στο σχέδιο. Όπως είχε γράψει πριν λίγες ημέρες, το mononews.gr, για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία της συμφωνίας στην περίπτωση της Μαρινόπουλος με τον Σκλαβενίτη, πρέπει το 60% των προμηθευτών να απαντήσουν θετικά στο αίτημα για “κούρεμα” του 50% των οφειλών.

    Ωστόσο, αποκαλύπτουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση εξυγίανσης, λόγο στη συμφωνία έχουν τόσο το Δημόσιο όσο και οι Τράπεζες, που επιθυμούν να ολοκληρωθεί η συμφωνία.  Προσοχή όμως! Η θετική τους απάντηση συνυπολογίζεται  στο 60% που απαιτείται για τη θετική έκβαση της υπόθεσης. Τα χρέη του Δημοσίου όμως δεν κουρεύονται όπως των υπολοίπων. Αυτό σημαίνει στην ουσία στην ουσία- και συνυπολογίζοντας τη θετική απάντηση Δημοσίου και Τραπεζών, που κατέχουν το 45% των συνολικών οφειλών – δε χρειάζεται το 60% αλλά το 15% των προμηθευτών να πουν το ναι στο “κούρεμα” και να προχωρήσει η υπόθεση της Μαρινόπουλος.

    Η άμεση ανταπόκριση των προμηθευτών χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς στο σχέδιο διάσωσης από την Σκλαβενίτης, ενώ μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει η κατάθεση αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 β.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/apo-ti-apilite-deal-gia-tin-anadiarthrosi-tis-marinopoulos/76670

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/anatropi-sto-lianemporio-av-vasilopoulos-ke-panteliadis-zitoun-ekptosi-5-apo-tous-promitheftes-logo-marinopoulou/77008



    ΣΧΟΛΙΑ