• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Την Bank of America προσέλαβε ως σύμβουλο για σύμβουλό του ο σεΐχης Τζασίμ μπιν Χαμάντ

    • NewsRoom
    Ο σεϊχης Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι

    Ο σεϊχης Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι


    Την Bank of America διόρισε ως έναν από τους συμβούλους του το κονσόρτσιουμ  από το Κατάρ υπό τον σεϊχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι για την απόκτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Ο σεϊχης Τζασίμ, γιος του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζάσιμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, μέλος της βασιλικής οικογένειας και οπαδός της αγγλικής ομάδας από το Μάντσεστερ, είναι επικεφαλής του κονσόρτσιουμ που θεωρείται από πολλούς πως βρίσκεται πίσω από τη μεγαλύτερη προσφορά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Ένας εκπρόσωπος του σεϊχη Τζασίμ επιβεβαίωσε στο Bloomberg τον διορισμό της Bank of America.

    Ο Σεΐχης Τζασίμ, πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Credit Suisse Group AG, επιβεβαίωσε την προσπάθειά του για την απόκτηση του συλλόγου της αγγλικής Premier League σε δήλωση που εστάλη μέσω email την Παρασκευή . Η εναρκτήρια προσφορά του Κατάρ θα μπορούσε να αποτιμήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επί του παρόντος ανήκει στην αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, κοντά στα 5 δισεκατομμύρια λίρες (6 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg News.

    «Η προσφορά σχεδιάζει να επιστρέψει τον σύλλογο στις παλιές του δόξες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, και – πάνω απ ‘όλα – θα επιδιώξει να τοποθετήσει τους οπαδούς στην καρδιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για άλλη μια φορά», έγραψε ο ίδιος ο σεΐχης Τζασίμ.

    Κόντρα στην προσφορά του Κατάρ υπάρχει αυτή του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ, επίσης οπαδού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει χρηματοδότηση από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc.

    Η Elliott Management του δισεκατομμυριούχου Πολ Σίνγκερ έχει επίσης προσφέρει μια πρόταση για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση προσφορών για τον σύλλογο , σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η Elliott δεν κάνει προσφορές για τον ίδιο τον σύλλογο, είπε το άτομο.

    Διαβάστε επίσης

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κορυφώνεται η μάχη των μνηστήρων για την εξαγορά της θρυλικής ομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ