• Business

    Maersk: Αποχωρεί από τη Ρωσία μέσω… Κύπρου!

    • NewsRoom
    πλοία μεταφοράς container MSC, Maersk


    Σε συμφωνία για την πώληση δύο εγκαταστάσεων logistics στη Ρωσία, ήρθε ο ναυτιλιακός όμιλος AP Moller-Maersk με την IG Finance Development Limited.

    Το γεγονός αυτός σηματοδοτεί τον τερματισμό των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στη χώρα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, η πώληση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης στο Νοβοροσίσκ, χωρητικότητας 1.500 εμπορευματοκιβωτίων (TEU), και μιας αποθήκης κατεψυγμένων στην Αγία Πετρούπολη, είχε εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας.

    «Από την ευχάριστη θέση της εύρεσης νέου ιδιοκτήτη για τις δύο εγκαταστάσεις μας logistics στη Ρωσία, εκτελούμε την απόφασή μας να εκχωρήσουμε όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία στη χώρα», υποστήριξε ο CCO Karsten Kildahl.

    Να σημειωθεί δε ότι η IG Finance Development, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, έχει συνάψει συμφωνία με την Arosa, ένα μεγάλο εισαγωγέα τροφίμων στη Ρωσία, για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, δήλωσε η Maersk.

    Αφού πουλήσει και τέσσερα ρυμουλκά της θυγατρικής Svitzer, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Maersk δεν θα έχει καμία επιχείρηση στη Ρωσία, όπως αναφέρει το Reuters.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2022, ο δανέζικος κολοσσός πούλησε μερίδιο 30,75% της ρωσικής εταιρείας λιμενικών υποδομών Global Ports Investments στην Delo Group, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων της Ρωσίας.

    Διαβάστε επίσης:

    ExxonMobil – Helleniq Energy: Ολοκλήρωσαν τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη



    ΣΧΟΛΙΑ