• Business

    Μάχη στην Εθνική Τράπεζα. Ποιος απειλεί τον Π. Θωμόπουλο

    Θωμόπουλος Εθνική Τράπεζα

    Τάκης Θωμόπουλος


    Μεταμεσονύκτια θα πραγματοποιηθεί η επιλογή του νέου προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας. Και θα έχει έκπληξη. Διότι τις τελευταίες μέρες θεωρείτο ότι είχε  «κλειδώσει» το όνομα του κ. Παναγιώτη Θωμόπουλου για τη θέση του προέδρου.

    Όμως άλλη  φαίνεται πως είναι η βούληση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews.gr, θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκο, ο οποίος είναι σήμερα  στέλεχος του  International Finance Corporation (IFC), του επενδυτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στελέχη της τραπεζικής αγοράς  θεωρούν εξαιρετικά ικανό και δραστήριο τον κ. Τσιτσιράγκο και τον θεωρούν ιδανική επιλογή για την Εθνική Τράπεζα, καθώς είναι καλός γνώστης και της διεθνούς αγοράς.

    Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος
    Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος

    Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και ο κ. Θωμόπουλος διαθέτει πλούσιο βιογραφικό καθώς έχει να επιδείξει διεθνή καριέρα στον ΟΟΣΑ, έχει διατελέσει υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος,  πρόεδρος των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ, πρόεδρος στο ΤΧΣ, και πρόεδρος στη Εurobank.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Τσιτσιράγκος προκρίνεται με μεγάλη διαφορά έναντι του κ. Θωμόπουλου. Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της Εθνικής θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση του για την ανάδειξη του προέδρου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα απόψε.

    Ο λόγος είναι ότι  επιστρέφει αργά το βράδυ ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, από τη Φρανκφούρτη. Και καθώς το ΔΣ είχε προγραμματιστεί για σήμερα, θα ξεκινήσει  λίγο πριν από την εκπνοή της Τετάρτης.

    Ο «λευκός καπνός» για τον πρόεδρο θα βγει τις πρώτες πρωινές ώρες και αύριο θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την Εθνική.

    Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΤΕ είχε προχωρήσει σε προκήρυξη διεθνούς ενδιαφέροντος για τη θέση  του προέδρου η οποία είχε δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ (μεταξύ αυτών οι Financial Times και ο Economist). Οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου  θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 χρόνια εμπειρίας σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα και τουλάχιστον τρία χρόνια εμπειρίας ως μέλη διοικητικού συμβουλίου σε πιστωτικό ίδρυμα ή επιχείρηση του χρηματοπιστωτικού τομέα ή σε διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Deutsche Bank: Εύσημα στην Ελλάδα για το 2011-2012 – Αρνητική εξέλιξη πιθανή μη υποψηφιότητα Α.Μέρκελ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Απίθανη εξέλιξη στο ΤΧΣ: Τα 220 χιλ. ευρώ αιτία για την υπαναχώρηση Β. Κατσικιώτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ