• Business

    Μάχη για το 50% της skroutz.gr

    Οι επικεφαλής του Skroutz.gr. Βασίλης Δήμος, Γιωργος Χατζηγεωργίου και Γιώργος Αυγουστίδης


    Δύο είναι οι “μονομάχοι” για την απόκτηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της γνωστής μηχανής σύγκρισης τιμών skroutz.gr, με τη μάχη να αναμένεται σκληρή, καθώς πρόκειται για μια από τις πλέον επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τη συνολική της αποτίμηση να υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

    Από τη μία έχουμε την ιδρυτική ομάδα του skroutz.gr, αποτελούμενη από τους Β. Δήμου, Γ. Αυγουστίδη και Γ. Χατζηγεωργίου, που κατέχει το 50% της επιχείρησης. Το άλλο 50% βρίσκεται στα χέρια της Dionic, ως ενέχυρο για τμήμα του δανεισμού της, και οι ιδρυτές του skroutz.gr θέλουν να το αποκτήσουν για να εξασφαλίσουν τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής τους και να “ξεφορτωθούν” έναν “παθητικό μέτοχο”, ο οποίος βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης του δανεισμού του.

    Αντίπαλος των ιδρυτών της μηχανής σύγκρισης τιμών είναι η Viva.gr του επιχειρηματία Χ. Καρώνη, στην οποία έχει επενδύσει στρατηγικά και η οικογένεια Λάτση, και επιδιώκει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά του διαδικτυακού εμπορίου, αποκτώντας το 50% μίας επιχείρησης η οποία αναπτύσσεται θεαματικά, περιλαμβάνοντας πλέον πάνω από 2.500 καταστήματα που διακινούν περίπου 7 εκατομμύρια προϊόντα.

    Τον πρώτο λόγο βέβαια έχουν οι ιδρυτές του skroutz.gr, καθώς έχουν δικαίωμα πρώτης άρνησης, και έχουν ήδη καταθέσει στις πιστώτριες τράπεζες της Dionic προσφορές για την απόκτηση του ποσοστού της, με τη Viva.gr να απαντά με αντιπροσφορές και τον “πόλεμο” να μαίνεται, με τις εξελίξεις πάντως να αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρχεται το νομοσχέδιο για τα καζίνο. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Deutsche Bank – Commerzbank: Οι προκλήσεις του 2018 και τα σενάρια περί συγχώνευσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το μυστικά του Private Banking της Eurobank και ποιοι έβαλαν στο Fast Track εταιρία με τζίρο 5.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ