• Business

    Μ. Δαμιανάκης: Διευκρινήσεις για το ομολογιακό της Κρητών Άρτος

    • NewsRoom


    Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον Τύπο όσον αφορά την άντληση κεφαλαίων μέσω ομολόγου για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, η διοίκηση της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, εταιρία Κρητών Άρτος, διευκρινίζει πως συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν τους όρους της προσφοράς, δεν αφορούν σε ειλημμένη απόφαση, αλλά σε εισηγήσεις προς το Δ.Σ. της εταιρείας. Οι διαρροές αυτές δεν δεσμεύουν την εταιρεία και δεν αντανακλούν την πραγματικότητα.

    Το σώμα των μετόχων κατά την τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας, αποφάσισε συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων:

    * Την έκδοση κοινού (μη εξασφαλισμένου) Ομολογιακού Δανείου, για συνολικό ποσό μέχρι δύο εκατομμύρια (2.000.000) Ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 3156/2003 και διάθεσή του με ιδιωτική τοποθέτηση.

    * Την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να υπογράψει το τελικό σχέδιο του Προγράμματος Ομολογιακού Δανείου (καθώς και όποιων άλλων εγγράφων απαιτηθούν) μεταξύ της Εταιρείας, του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων, τους Αρχικούς Ομολογιούχους, τους Βασικούς Μετόχους της Εταιρείας (ήτοι τους κ.κ. Θεοφιλάκη Καλλιόπη) καθώς και οποιοδήποτε άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά την απόλυτη κρίση του, σκόπιμο.

    * Την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο, σε περίπτωση που συγκεντρωθούν κεφάλαια λιγότερα των οκτακοσίων πενήντα χιλιάδων Ευρώ (850.000€), να δύναται κατά την διακριτική του ευχέρεια να κρίνει την ιδιωτική τοποθέτηση άγονη και να ακυρώσει την έκδοση του εν λόγω ομολογιακού δανείου.

    * Την παροχή (σύμφωνα με το άρ. 1 παρ. 3 του ν. 3156/2003 ως ισχύει) εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να: o Προσδιορίσει/εξειδικεύσει και συμφωνήσει με τον Εκπρόσωπο των Ομολογιούχων, κατά την απόλυτη κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου, κάθε ειδικότερο όρο σχετικά με την έκδοση των ομολογιών, την διάθεση των ομολογιών με ιδιωτική τοποθέτηση, υπό οποιουσδήποτε όρους κρίνει απαραίτητους ή κατάλληλους το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την απόλυτη κρίση του.

    Πέραν των παραπάνω δεν έχει αποφασισθεί καμιά άλλη παράμετρος όσον αφορά την έκδοση κοινού (μη εξασφαλισμένου) Ομολογιακού Δανείου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giorgos-prokopiou-ependii-sto-mellonme-tin-agora-dio-plion-tipou-boxships/42476

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/m-tsamaz-afxisi-ton-esodon-tou-ote-sti-statheri-tilefonia-to-a-trimino-2016/42471



    ΣΧΟΛΙΑ