• Business

    Λογαριασμοί ΔΕΗ: Έβαλαν και ΦΠΑ στη χρέωση του 1 ευρώ!

    • NewsRoom


    Πλήθος καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών δηλώνει ότι έχει δεχθεί η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) αναφορικά με την επιβολή χρέωσης ενός ευρώ για την έκδοση και αποστολή των έγχαρτων λογαριασμών που αποστέλλει η ΔΕΗ στους πελάτες της ανά δίμηνο. Οι καταναλωτές διαπιστώνουν ότι στη χρώση του 1 ευρώ προστίθεται και ΦΠΑ με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση να μετατρέπεται σε 1,24 ευρώ.

    Η συνολική επιβάρυνση των καταναλωτών, λοιπόν για τους έξι έντυπους λογαριασμούς φτάνει στα 7, 44 ευρώ ετησίως και όχι στα 6 ευρώ που είχε εκτιμηθεί αρχικά.  Εάν υπολογιστεί ότι η ΔΕΗ εκδίδει περί τους 42 εκατ. λογαριασμούς ετησίως για τις 7 εκατομμύρια παροχές που προμηθεύει, τότε γίνεται αντιληπτό πως στο δημόσιο ταμείο μπαίνουν από τις τσέπες των καταναλωτών 10 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια ώρα οι καταναλωτές καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις παλιές παροχές που βρίσκονται σε διαφορετικό όνομα καθώς καλούνται να πληρώσουν 50 ευρώ προκειμένου να προβούν σε αλλαγή για να κάνουν χρήση του e-bill ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι πολυκατοικίες καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για κοινόχρηστη παροχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Ανδρικόπουλος: Ο αγαπημένος δικηγόρος του Μαξίμου (και φίλος του Πετσίτη) που κυνηγάει με την QUALCO τις οφειλές στη ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Στις 23 Ιανουαρίου η υποβολή των προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα πάνω-κάτω στους λογαριασμούς της ΔΕΗ – Ποιοι πρέπει να υποβάλουν και πού νέα αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο



    ΣΧΟΛΙΑ