• Business

    Λύθηκε το μυστήριο: Ποιος είναι ο θεσμικός επενδυτής που έβαλε 5 εκατ. στη Seanergy του Β. Ρέστη

    Βίκτωρ Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, επικεφαλής Golden Energy


    Ο θεσμικός επενδυτής-μυστήριο για τον οποίο γράφαμε την περασμένη Δευτέρα στο mononews.gr ότι απέκτησε μετοχές αξίας 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων της Seanergy Maritime της οικογένειας Ρέστη, δεν αποτελεί πλέον μυστήριο: πρόκειται για την Susquehanna Investment Group (SIG), όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη.

    Όπως έγινε γνωστό, η θυγατρική της SIG, Heights Capital Management, είναι αυτή που απέκτησε 1,18 εκατομμύρια μετοχές της Seanergy Maritime στα 4,15 δολάρια την καθεμιά, με την εταιρεία της οικογένειας Ρέστη να προορίζει τα χρήματα αυτά για «γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς», που περιλαμβάνουν την επέκταση του στόλου της, και ήδη εμφανίζεται να εξετάζει διεξοδικά την αγορά ώστε να εντοπίσει αξιόλογες περιπτώσεις πλοίων προς απόκτηση.

    Η Heights Capital Management διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ οι δραστηριότητές της, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της SIG, εκτείνονται σε πολλούς τομείς, όπως τα μέταλλα, τα προϊόντα πετρελαίου και το φυσικό αέριο. Δεν είναι σαφές ωστόσο αν η Height Capital Management έχει αυτή τη στιγμή άλλες άμεσες επενδύσεις στον τομέα της ναυτιλίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία έχει συμφωνήσει με αρκετές τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της, με τα χρέη της να φτάνουν τα 177 εκατομμύρια δολάρια (έναντι περιουσιακών στοιχείων αξίας 203 εκατομμυρίων δολαρίων). Βάσει μίας συμφωνίας με την HSH Nordbank, η Seanergy παρατείνει την καταβολή μίας προπληρωμής ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2018 (από τις 31 Δεκεμβρίου 2016 που ήταν η αρχική προθεσμία). H Seanergy καλείται να προπληρώσει 8 εκατομμύρια δολάρια από το χρέος της αν ολοκληρώσει μία προσφορά μετοχών άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Παράλληλα, μία συμφωνία με την UniCredit προβλέπει την επιμήκυνση της εφαρμογής σημαντικών όρων της δανειακής σύμβασης ως τις 30 Ιουνίου του 2017, ενώ η Alpha Bank επίσης συμφώνησε να μειώσει τις τέσσερις επόμενες δόσεις κατά συνολικά 600.000 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ