• 2ος Κύκλος προγράμματος εκπαίδευσης LIDL UP

    Business

    Lidl UP: Learn & Work: Μέχρι 15/12 οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο του προγράμματος

    • NewsRoom

    Στην τελική ευθεία για τον 2ο κύκλο του προγράμματος

    Μετά την επιτυχία που γνώρισε ο 1ος κύκλος σπουδών του προγράμματος Lidl UP: Learn & Work, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο 2ο εξάμηνό του, τον Φεβρουάριο του 2023 ξεκινά ο 2ος κύκλος του προγράμματος, με τη διαδικασία των αιτήσεων να έχει ήδη ξεκινήσει και το ενδιαφέρον να αναμένεται μεγάλο.

    Το Lidl UP: Learn & Work είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στο λιανικό εμπόριο, θεωρητικής κατάρτισης και μαθητείας-εργασίας, διάρκειας 2 ετών. Το θεωρητικό κομμάτι υλοποιείται στο Δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας, και το πρακτικό, δηλαδή η απόκτηση πραγματικής εργασιακής εμπειρίας, σε καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική. Οι εκπαιδευτές της Lidl Ελλάς Διευθυντές/τριες Καταστημάτων είναι καταρτισμένοι, με πιστοποίηση εκπαιδευτή/ριας ενηλίκων.

    Οι σπουδαστές/ριες λαμβάνουν μηνιαίο μισθό σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος και με την ολοκλήρωσή του αναλαμβάνουν την θέση του  Υποδιευθυντή/ριας καταστήματος  με σύμβαση αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα με την ολοκλήρωσή του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσουν το πτυχίο τους επιπέδου Ι.Ε.Κ. ως Στελέχη Λιανικού Εμπορίου.

    Το πρόγραμμα, όπως προαναφέρθηκε, στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στον 1ο κύκλο, καθώς τόσο οι σπουδαστές/ριες, όσο και οι καθηγητές του Δημόσιου ΙΕΚ Γλυφάδας αλλά και οι Διευθυντές/ριες των καταστημάτων που συμμετέχουν στον 1o κύκλο, έχουν δώσει πολύ θετική ανατροφοδότηση.

    Πρόγραμμα εκπαίδευσης LIDL UP

    Πώς γεννήθηκε η ιδέα

    Το Lidl UP: Learn & Work γεννήθηκε μέσα από το όραμα της Lidl Ελλάς να στηρίξει τη νέα γενιά, ενισχύοντας παράλληλα τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου με την κατάρτιση Στελεχών που θα έχουν όλες τις γνώσεις και τα εφόδια και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Στόχος ήταν η ενίσχυση των νέων ανθρώπων, όχι απλά προσφέροντας εργασία αλλά και μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδρομή που θα τους δώσει απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης και το καλύτερο δυνατό εφόδιο για την καριέρα τους.

    Η Lidl Ελλάς βρίσκεται διαχρονικά κοντά στη νέα γενιά. Στόχος της είναι η προσφορά ποιοτικών θέσεων εργασίας σε νέους και νέες. Κάποιες από τις πιο κομβικές θέσεις ευθύνης, όπως η θέση του Area Manager, στελεχώνονται ακόμα και από νέους με ελάχιστη ή λίγη εργασιακή εμπειρία, αλλά με θέληση και όρεξη να εξελιχθούν.

    Κάθε ενδιαφερόμενος νέος και νέα μπορεί να μάθει περισσότερα για το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work στο lidlup.gr, ενώ μπορεί να κάνει την αίτησή του για τον 2ο κύκλο σπουδών μέχρι 15/12.

    Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας.