• Business

    Λιανεμπόριο: Πλήθος κόσμου και σήμερα στην Ερμού – Ουρές στα μαγαζιά, χρήση μάσκας και αποστάσεις

    • NewsRoom

    Καταναλωτές επισκέπτονται την οδό Ερμού στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών, κατά την διάρκεια της πρώτης Κυριακής επαναλειτουργίας καταστημάτων λιανικής Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    «Ανάσα» για τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας η σημερινή ημέρα, καθώς πλήθος κόσμου, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, «ξεχύθηκε» στην Ερμού προκειμένου να πραγματοποιήσει τις αγορές του.

    Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, ο κόσμος αψηφώντας τις επισημάνσεις των ειδικών περί αποφυγής του συνωστισμού, βγήκαν κατά χιλιάδες στην Ερμού, ώστε να αγοράσουν τα προϊόντα που επιθυμούν, τηρώντας ωστόσο το κατά δύναμιν τα μέτρα προστασίας.

    Σήμερα είναι η πρώτη Κυριακή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και όπως ήταν αναμενόμενο οι καταναλωτές βγήκαν στα μαγαζιά και πραγματοποίησαν τις αγορές που για πολύ καιρό περίμεναν να κάνουν.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η πλειοψηφία φορά μάσκα ενώ όσο γίνεται τηρούνται και οι αποστάσεις. Μάλιστα ορισμένα μαγαζιά, τοποθετούν διαχωριστικές γραμμές, προκειμένου να διευκολύνουν τους καταναλωτές που περιμένουν για πολλή ώρα στην ουρά, να κρατούν την απαραίτητη απόσταση μεταξυ τους.

    Υπάλληλοι καταστήματος τοποθετούν ταινίες για τον καθορισμό της θέσης αναμονής των πελατών με σκοπό την τήρηση των αποστάσεων στην οδό Ερμού στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την κατάσταση ελέγχει και η δημοτική αστυνομία, η οποία κάνει τακτικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωσει αν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα από τους πολίτες, ενώ κάνει συχνά συστάσεις για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καταναλωτών.

    Δημοτικοί αστυνομικοί επιβλέπουν την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πολιτών που επισκέπτονται την οδό Ερμού στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών, κατά την διάρκεια της πρώτης Κυριακής επαναλειτουργίας καταστημάτων λιανικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σήμερα, είναι η πρώτη Κυριακή επαναλειτουργίας των καταστημάτων. Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά σήμερα έως τις 8 το βράδυ και σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

    Ο μεγαλύτερος συνωστισμός, όπως και ήταν αναμενόμενο, συναντάται στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και στα επωνυμα μαγαζιά.

    Καταναλωτές επισκέπτονται την οδό Ερμού στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών, κατά την διάρκεια της πρώτης Κυριακής επαναλειτουργίας καταστημάτων λιανικής, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Χθες, με τις εικόνες στους δρόμους και στα μαγαζιά να είναι παρόμοιες με τις σημερινές,  ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με αυτοψία που έκανε στους δρόμους του Αμαρουσίου και της Κηφισιάς, δήλωσε την ικανοποιησή του για την τήρηση των μέτρων ωστόσο τόνισε ότι «πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην πάμε πάλι πίσω».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σκέψεις για «κόφτη» στο SMS για επίσκεψη στα καταστήματα – Δερμιτζάκης: «Κάποιοι σβήνουν το SMS και στέλνουν ξανά νεο»

    «Καμπανάκι» Γεωργιάδη για τα μαγαζιά: Πρέπει να προσέξουμε, θα είναι κρίμα να πάμε πίσω

    Κοσμοσυρροή στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης – Ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού



    ΣΧΟΛΙΑ