• Business

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Θέλει να εξοφλήσει άμεσα τα Cocos της Εθνικής Τράπεζας

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕ


    Κλείνει όλα τα μεγάλα μέτωπα της Εθνικής Τράπεζας ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και μετά τις επιδόσεις εννεαμήνου που εντυπωσίασαν την αγορά, προχωρά σε απεμπλοκή από τα περίφημα coco΄s νωρίτερα από το σχεδιασμό. Ο CEO της Εθνικής είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του για πρόωρη αποπληρωμή των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών, ονομαστικής αξίας 2,03 δισ. ευρώ, που έχει εκδώσει πριν από ένα χρόνο η τράπεζα και κάλυψε κατά 100% το ΤΧΣ και, με βάση τις δυνατότητες της τράπεζας, πραγματοποιεί τη δέσμευση αυτή συντομότερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

    Όπως επισημαίνουν παράγοντες της τραπεζικής αγοράς στο mononews, ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης δίνει έμπρακτα σαφή δείγματα καλής διοίκησης. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν εντυπωσιακά όσο αφορά την διαχείριση των κόκκινων δανείων και δείχνουν ότι ο σχεδιασμός με ορίζοντα το 2019 είναι όχι μόνο εφικτός αλλά πιθανότατα, τα τελικά αποτελέσματα θα υπερβούν τις προσδοκίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκανε την έκπληξη ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στην Εθνική Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Black friday: Παράνοια και στην επαρχία – Από τα ξημερώματα στις ουρές χιλιάδες πολίτες (photos-video)

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: ΜΟΝΟ ΕΔΩ:To Black Friday έφτασε!!! Δείτε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στα Public στο Σύνταγμα (video)

    Την ίδια στιγμή, όλες οι κινήσεις που προβλέπονται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης έχουν δρομολογηθεί και στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι περίεργο που ο Φραγκιαδάκης διατηρεί την επιδοκιμασία του SSM παρά τις επιθέσεις που δέχεται εντός Ελλάδας.

    Οσο αφορά τα coco΄s, η Εθνική κατέθεσε αίτημα πρόωρης εξόφλησης στον SSM και η διοίκηση εκτιμά ότι θα γίνει δεκτό καθώς ήδη η τράπεζα έχει δείκτη Common Equity Tier I (CET I) 16,9%, χωρίς τα coco΄s ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται κινήσεις που θα τον ενισχύσουν περαιτέρω.

    Η Εθνική έχει αναθέσει στη Credit Suisse τη διαδικασία για πώληση των θυγατρικών της σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο: η διαγωνιστική διαδικασία για τη βουλγαρική UBB βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ως το τέλος του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση σε Ρουμανία και Κύπρο.

    Αυτές οι κινήσεις μπορούν να ενισχύσουν τον δείκτη CET I στα επίπεδα του 21%, χωρίς τα coco’s.

    Εάν ο SSM εγκρίνει το αίτημα, η Εθνική θα καταβάλει στο ΤΧΣ το ποσό των 2,03 δισ. ευρώ συν τους τόκους μιας χρονιάς (σ.σ. επιτόκιο 8%), δηλαδή ποσό της τάξης των 110 εκ.ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ