• Business

    Lamborghini: Φτιάχνει μάσκες και ιατρικές ασπίδες προστασίας

    • NewsRoom

    O διευθύνων σύμβουλος της Automobili Lamborghini, Stefano Domenicali


    Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την παραγωγή μασκών και ιατρικών ασπιδών προστασίας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών που αποφάσισαν να τροποποιήσουν πλήρως την παραγωγή τους μεσούσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

    Και άλλες ιταλικές επιχειρήσεις, από τον τομέα των προϊόντων πολυτελείας έως τους οίκους μόδας, έκαναν μετατροπές στα εργοστάσιά τους προκειμένου να παράγουν εξοπλισμό και υλικά που προορίζονται για το ιατρικό προσωπικό.

    Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, με τον οίκο μόδας του Τζόρτζιο Αρμάνι, τα εργοστάσια του οποίου κατασκευάζουν πλέον μπλούζες προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη εναντίον της πανδημίας. Το ίδιο και για τον οίκο Prada, που φτιάχνει μάσκες και ιατρικές στολές, την ώρα που ο όμιλος Calzedonia ασχολείται πλέον με το ράψιμο μασκών.

    Τα προϊόντα που θα φτιάξει η Lamborghini προορίζονται για το νοσοκομείο S. Orsola-Malpighi στη Μπολόνια, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιό της και στην έδρα της στη Σαντ’ Αγκάτα Μπολονιέζε, εξηγεί ο όμιλος σε δελτίο Τύπου.

    Η κατασκευή των χειρουργικών μασκών ανατέθηκε σε ομάδα εργατών που ειδικεύονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Καθημερινά θα παράγονται 1.000 μάσκες.

    Την ίδια ώρα, ιατρικές ασπίδες προστασίας θα κατασκευαστούν με τη βοήθεια 3D εκτυπωτών. Υπολογίζονται σε 200 την ημέρα.

    «Σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που διανύουμε, έχουμε ανάγκη να συνεισφέρουμε με τρόπο απτό. Αυτό θα γίνει με το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον αυτής της πανδημίας προκειμένου να κερδίσουμε μαζί αυτόν τον πόλεμο», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Automobili Lamborghini Στέφανο Ντομενιτσάλι.



    ΣΧΟΛΙΑ