Business

Χτυπάει το «σφυρί» για την εμβληματική βίλα του Αντώνη και της Έλενας Λυμπέρη στο Κεφαλάρι

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Έλενα και Αντώνης Λυμπέρης


«Μηδενί συμφοράν ονειδίσης. Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον» (Ισοκράτης), δηλαδή μην κοροϊδέψεις καμιά συμφορά, γιατί η τύχη είναι κοινή για όλους και το μέλλον αόρατο.

Εκείνη τη χρυσή 20ετία του 1990-2010 καμιά συμφορά δεν φαινόταν ότι θα μπορούσε να απειλήσει τον Αντώνη Λυμπέρη και την σύζυγο του, Έλενα. Ένιωθαν –και ήταν κυρίαρχοι- στο χώρο των περιοδικών life style. Οι Εκδόσεις Λυμπέρη, με δεκάδες τίτλους περιοδικών σε Ελλάδα και Βαλκάνια, ήταν κραταιές. Και είχαν ως αντίπαλο δέος τις εκδόσεις του Πέτρου Κωστόπουλου.

Η αυτοκρατορία τους ισχυρή μέχρι το 2012, που η κατάρρευσή της ήταν εκκωφαντική. Τα περιοδικά έκλεισαν και στο ζεύγος Λυμπέρη άρχισαν να κοινοποιούνται κατασχετήρια από τράπεζες, ταμεία, εφορία…. Η συμφορά τους κτύπησε την πόρτα και η «κοινή τύχη» τους έδειξε το άλλο της πρόσωπο.

Έτσι, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου βγαίνει το σφυρί η εμβληματική τους κατοικία που βρίσκεται στο Κεφαλάρι, με επισπεύδουσα την τράπεζα Eurobank.
Η βίλα στο Κεφαλάρι

Η βίλα τους, εμβαδού 970 τμ, με πισίνα 100 τμ, βρίσκεται σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης σχεδόν 2,5 στρεμμάτων (2.400 τμ) και με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 3,830 εκατομμύρια ευρώ. Στο παλάτι αυτό εξακολουθούν να ζουν ακόμα και σήμερα ο Αντώνης και η Έλενα Λυμπέρη. Όμως είναι άγνωστο αν και σε ποια χέρια θα περάσει το εμβληματικό ακίνητο σε 10 μέρες και πώς θα αποχωριστεί τη χλιδή του η κα Έλενα Λυμπέρη.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται στην Έκθεση κατάσχεσης, πρόκειται για «μία διώροφη οικία μετά του οικοπέδου της, το οποίο βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς (και ήδη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς, του Δήμου Κηφισιάς, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, της Περιφερείας Αττικής), στη θέση «Κεφαλάρι», στο υπ’ αριθ. 192 Ο.Τ. του Δήμου Κηφισιάς, επί των οδών Ξενίας, στην οποία φέρει τον αριθμό 22 και Αύρας.

Στο οικόπεδο, σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως, υπήρχε διώροφη οικία, που είχε ανεγερθεί βάσει της με αριθμό πρωτ. Ε-87 και αριθμό αδείας Ε – 610/14.3.1964.

Αρχικά, το ζεύγος Λυμπέρη νοίκιαζε τη βίλα, την οποία αγόρασε το 1994. Και, στη συνέχεια, προχώρησαν στην εκ βάθρων ανακαίνιση του οικήματος, αλλά και στην επέκτασή του (υπάρχουν και κάποιες αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα).

Η βίλα στο Κεφαλάρι
Σύμφωνα, λοιπόν, με 3795/1989 οικοδομική αδεία της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής, το ανάκτορο Λυμπέρη περιλαμβάνει:

Στο υπόγειο, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 58,40 τμ, και αποθήκη 108 τμ.

Το ισόγειο, εμβαδού 398 τμ στεγάζει χολ, μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, καθιστικό, κουζίνα, λουτρό, W.C. και χώρο ύπνου του βοηθητικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, στην έκθεση κατάσχεσης αναφέρεται πως: «Το ισόγειο, επιπλέον του γυμναστηρίου, αποτελείται από δύο χώρους σαλονιού με τζάκια, τραπεζαρίες, κουζίνα με καθιστικό και αποθήκη τροφίμων, χώρο πλυντηρίου, δύο δωμάτια υπηρεσίας με wc, χολ με γκαρνταρόμπα και wc, καθώς και σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους».

Στον πρώτο όροφο των 345 τμ υπάρχει το κύριο υπνοδωμάτιο, που έχει dressing room και λουτρό, πέντε ακόμα υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους, διάδρομο, ημιυπαίθριος χώρος και δύο εξώστες προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.

Ακόμα υπάρχει πέργκολα, η οποία έχει προσαρτηθεί στον κυρίως χώρο και έχει κυρία χρήση ως χώρος γυμναστηρίου. Στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας των 100 τμ υπάρχει κεραμοσκεπές κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως καθιστικό – χώρος ξεκούρασης των λουόμενων, συνολικής επιφάνειας 360 τμ.

Πάνω στο ανάκτορο αυτό έχουν εγγραφεί αρκετές υποθήκες και συγκεκριμένα: 9,6 εκατομμύρια ευρώ από την Eurobank. Υποθήκες για χρέη προς το ΙΚΑ ύψους περίπου 1 εκατ ευρώ. Η Εφορία Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει επίσης υποθήκη για 1,22 εκατ ευρώ.

Η βίλα του Αντώνη Λυμπέρη στο Κεφαλάρι
Για το ανάκτορο στο Κεφαλάρι και τη χλιδή του έχουν γραφτεί πολλά, όπως και για το γούστο της κας Έλενας Λυμπέρη, που είχε την τελευταία λέξη στην πανάκριβη διακόσμησή του.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως ο κ. Αντώνης Λυμπέρης υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος εκδότης, που εξέδιδε 55 περιοδικά σε 5 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία). Άφησε εποχή με τα λαμπερά πάρτι που διοργάνωνε, τις εκδηλώσεις για «Τους Άνδρες και Γυναίκες της Χρονιάς», λάτρης της φωτογραφίας – σπούδασε φωτογραφία στην Κολωνία και σκηνοθεσία στο Μόναχο-, και του τένις. Ναυαρχίδες των εκδόσεων του ήταν τα περιοδικά Status και Vogue.

Η Έλενα Λυμπέρη, σπούδασε σχέδιο και μόδα στη Σχολή Βελουδάκη, ενώ το 1993 έγινε υπεύθυνη μόδας των Εκδόσεων Λυμπέρη.

Ο Αντώνης Λυμπέρης της έκανε πρόταση γάμου στη Νέα Υόρκη, και εκείνη φόρεσε νυφικό από το ατελιέ της Vera Wang. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τη Φιλίππα, τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη, ενώ ο κ. Λυμπέρης έχει και μία κόρη, την Ιόλη, από προηγούμενη σχέση του.

Έλενα και Αντώνης Λυμπέρης


ΣΧΟΛΙΑ