• Business

    Κτήμα Λαζαρίδη: Ενισχυμένα κέρδη το τρίτο τρίμηνο 2020

    • NewsRoom
    Κτήμα Λαζαρίδη: Σύμβαση με Εθνική Τράπεζα για ομολογιακό δάνειο 2,99 εκατ. ευρώ

    Κώστας Λαζαρίδης


    Ο Όμιλος και η Εταιρία δημοσίευσαν τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου για το 2020

    Ενισχυμένα κέρδη, αλλά και αυξημένο τζίρο καταγράφει το Κτήμα Λαζαρίδη κατά το τρίτο τρίμηνο 2020, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε. Παράλληλα, Όμιλος και Εταιρεία κάλυψαν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών, όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση προς το ΧΑ.

    Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

    «Η ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ A.E., σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2503/18.11.2020, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις εισηγμένες εταιρίες στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πορεία των εργασιών της ως ακολούθως:

    Βασικά οικονομικά μεγέθη:

    Όπως προκύπτει από την παράθεση των βασικών οικονομικών μεγεθών του εννεαμήνου, τόσο ο Όμιλος, όσο και η Εταιρία κατάφεραν, παρά τη σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες και την αναστολή λειτουργίας των χώρων εστίασης κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, να διατηρήσουν σχεδόν στα περσινά επίπεδα τόσο τις πωλήσεις (μείωση μόνο κατά 570 χιλ. ευρώ περίπου), όσο και την κερδοφορία.

    Ο Όμιλος και η Εταιρία το τρίτο τρίμηνο σχεδόν κάλυψαν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών, αφού το τρίτο τρίμηνο κινήθηκε ανοδικά σε πωλήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίτο τρίμηνο.

    Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός παραμένει σταθερός σε σχέση με τις 30/6/2020 παρά τη συνέχιση του επενδυτικού πλάνου της εταιρίας και αναλύεται παρακάτω:

    Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020 δεν αναμένεται να συνεχιστεί η καλή πορεία του τρίτου τριμήνου, καθώς το δεύτερο κύμα της αναστολής λειτουργίας της εστίασης , επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις του Ομίλου και της Εταιρίας στο τρίμηνο αυτό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση για την επίδραση του τελευταίου τριμήνου στα συνολικά κέρδη της χρήσης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γαλλία: Πρόστιμο €100 εκατ. στην Google και 35 εκατ. στην Amazon για τα cookies

    Μασούτης: Καταβάλλει €3 εκατ. στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στα καταστήματα και τις αποθήκες

    Ίδρυμα Γκέιτς: «Ρίχνει» άλλα 250 εκατ. δολάρια στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ