• Business

    Ίδρυμα Γκέιτς: «Ρίχνει» άλλα 250 εκατ. δολάρια στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

    • NewsRoom


    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην μάχη κατά του κορονοϊού που έχει γίνει έως σήμερα

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη, το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς γνωστοποίησε ότι «ρίχνει» στη μάχη κατά του κορονοϊού επιπλέον 250 εκατ. δολάρια.

    Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, το ποσό αυτό θα διατεθεί για να υποστηρίξει την ανάπτυξη χαμηλού κόστους θεραπειών και εμβολίων κατά του COVID-19.

    Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία συνεισφορά του Ιδρύματος Γκέιτς, η μεγαλύτερη έως τώρα, ανήλθε στα 70 εκατομμύρια δολάρια που δέσμευσε τον Νοέμβριο, φτάνοντας συνολικά τα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

    Σημειώνεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς, μέσω της συμμαχίας Gavi, έχει χρηματοδοτήσει με πάνω από 650 εκατομμύρια δολάρια τα περισσότερα υπό ανάπτυξη εμβόλια, ποσό που ισοδυναμεί με την μεγαλύτερη συνεισφορά ιδιώτη στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.

    «Το αν ο κόσμος γίνεται καλύτερος για όλους εξαρτάται από τις ενέργειες των ηγετών του κόσμου και τη δέσμευσή τους να προσφέρουν τεστ, θεραπείες και εμβόλια στους ανθρώπους που τα χρειάζονται», δήλωσε η Μελίντα Γκέιτς, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Gates.

    Η συνεισφορά θα υποστηρίξει επίσης τη χορήγηση δοκιμών και εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, πρόσθεσε το ίδρυμα.

    «Έχουμε νέα φάρμακα και περισσότερα πιθανά εμβόλια από ό, τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε στις αρχές του έτους. Αλλά αυτές οι καινοτομίες θα σώσουν ζωές μόνο αν γίνουν προσβάσιμες για όλους», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Gates.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΟΔΥ: Πού γίνονται σήμερα δωρεάν τεστ κορονοϊού

    Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το λιανεμπόριο

    Google doodle: Ποιος είναι ο Sir William Arthur Lewis που τιμά σήμερα η Google

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ