• Business

    «Κρυπτορούβλι» για να παρακάμψει τις κυρώσεις σκέφτεται να δημιουργήσει η Ρωσία

    • NewsRoom


    Ο Anatoly Aksakov, πρόεδρος της κρατικής Επιτροπής  για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές της Ρωσίας, δήλωσε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει ένα κρυπτονόμισμα συνδεδεμένο με το ρούβλι.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με την αύξηση του χρέους των Ρώσων πολιτών, ο Aksakov δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τη δημιουργία ενός κρυπτονομίσματος «άμεσα συνδεδεμένου με το ρούβλι».

    Πρόσθεσε ότι η ισοτιμία θα είναι 1 προς 1 και το τραπεζικό ίδρυμα που θα το ελέγχει, θα εκδώσει ένα καθορισμένο αριθμό νομισμάτων, βάσει των καταθέσεων που θα γίνεται στην κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. «Είμαι πεπεισμένος ότι το κρυπτονόμισμα αυτό, θα είναι ένα ασφαλές κρυπτονόμισμα»,  δήλωσε ο Aksakov.

    Τον Οκτώβριο του 2017, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε τη δημιουργία της εθνικής κρυπτοφυλακής της Ρωσίας, η οποία αναφέρεται σε μεγάλο βαθμό ως cryptoruble. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο Σεργκέι Γλαζίεφ, οικονομικός σύμβουλος του Πούτιν, δήλωσε ότι «μια κρυπτογράφηση με το ρούβλι θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για να προσεγγίσουμε τις διεθνείς κυρώσεις».

    «Αυτό το όργανο (κρυπτορούβλι) μας ταιριάζει πολύ καλά για τις ευαίσθητες δραστηριότητες εκ μέρους του κράτους», είχε δηλώσει ο Glazyev. «Μπορούμε να διευθετήσουμε λογαριασμούς με τους αντισυμβαλλομένους μας σε όλο τον κόσμο χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις κυρώσεις».



    ΣΧΟΛΙΑ