• Business

    Κώστας Μήτσης: Η άγνωστη αντιδικία των κληρονόμων του ξενοδόχου με τη σύντροφό του, Ελένη Λαμπίρη, και οι 3 ιδιόχειρες διαθήκες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κώστας Μήτσης

    Κώστας Μήτσης. Mitsis Hotels. Απεβίωσε το 2016


    Από το 2017 μαίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μια μεγάλη αντιδικία μεταξύ των κληρονόμων του μεγαλοξενοδόχου Κώστα Μήτση και της επί 38 χρόνια συντρόφου του.

    Τα δύο παιδιά του ιδρυτή του Ομίλου MITSIS HOTELS, Σταύρος και Χριστίνα, και η σύζυγός του, Ευγενία, έχουν στραφεί κατά της Ελένης Λαμπίρη και αντίστροφα, διεκδικώντας ή αμφισβητώντας όσα ο επιχειρηματίας και εκδότης πίστευε ότι είχε ρυθμίσει με 3 ιδιόχειρες διαθήκες του.

    Το mononews φέρνει στο φως αυτές τις άγνωστες μέχρι σήμερα διαθήκες. Πώς διένειμε την περιουσία και τα ξενοδοχεία του μεταξύ των μελών της οικογένειάς του και της συντρόφου του, ποιους κανόνες έθεσε για τη διοίκηση του Ομίλου του, ποιες επιθυμούσε να είναι οι σχέσεις των παιδιών και της χήρας του με την Ελένη Λαμπίρη.

    Την πρώτη διαθήκη ο Ηπειρώτης επιχειρηματίας Κώστας Μήτσης τη συνέταξε στις 29 Δεκεμβρίου του 1996 και την παρέδωσε σε συμβολαιογράφο.

    Σε αυτήν, η σύντροφός του είναι «η κ. Ελένη Λαμπίρη» που τη χρήζει πρόεδρο 4 εταιρειών και σε πατρικό τόνο ζητά από το γιο του «Σταύρο να την αφήσεις να έχει θέση στις αποφάσεις, αν εκείνη το επιθυμεί, διότι επί σειρά ετών έμαθε καλά την αγορά της Κρήτης».

    «Η αγαπημένη που θυσίασε για μένα τη ζωή της»

    Στη δεύτερη διαθήκη που έγραψε στις 10 Ιουλίου του 2007, η Ελένη Λαμπίρη είναι πια «η αγαπημένη που επί τριάντα χρόνια θυσίασε την ζωή της, τα νιάτα της, την ομορφιά της, δεν δημιούργησε οικογένεια, δεν έκανε παιδιά σεβόμενη τα δικά μου παιδιά».

    Ζητά από τον γιο, την κόρη του αλλά και τη σύζυγο του, η Ελένη Λαμπίρη «να μπορεί να βρίσκεται πλάι μου ανά πάσα στιγμή που δεν θα είμαι σε θέση – λόγω της υγείας μου ή ακόμα και του θανάτου μου και να μην σταθεί εμπόδιο κανείς».

    Ο διαθέτης ήθελε να διευθετήσει και την τελευταία λεπτομέρεια για την αγαπημένη του σύντροφο. Εννέα χρόνια πριν από το θάνατο του έγραφε για την Ελένη Λαμπίρη:

    «Εάν π.χ βρίσκομαι σε ένα νοσοκομείο, μετά τις έξι το απόγευμα και μέχρι τις έξι το πρωί θα βρίσκεται δίπλα μου και από το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα θα μπορούν να βρίσκονται οι υπόλοιποι. Επίσης εάν δεν μπορώ να συνεννοηθώ – λόγω ασθενείας μου– δεν θέλω καμία επίσκεψη στο νοσοκομείο πλην Ελένης, Ευγενίας, Χριστίνας, Σταύρου, Ανδροκλή.»

    Ως μέλος της οικογένειας του επιθυμούσε να του πει το τελευταίο αντίο η σύντροφός του:

    «Κατά την κηδεία μου η Ελένη μαζί με την αδερφή της ή όποιον άλλον επιλέξει, θα είναι δίπλα σε όλους τους υπολοίπους της οικογένειας.»

    Κώστας Μήτσης
    Ελένη Λαμπίρη

    Kώστας Μήτσης: «Η γυναίκα της ζωής μου»

    Στην τρίτη διαθήκη του, γραμμένη τον Ιούλιο του 2012, η Ελένη Λαμπίρη είναι για τον Κώστα Μήτση «η αγαπημένη γυναίκα της ζωής του» για αυτό και αλλάζει μια από τις επιθυμίες που είχε εκφράσει στην προηγούμενη διαθήκη του: αν εκείνος αρρωστήσει, εκείνη να μπορεί να βρίσκεται μόνη της στο πλευρό του όχι 12 αλλά 15 ώρες, από τις 4 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί.

    Κοντά του επιθυμούσε να έχει τη σύντροφό του και μετά το δικό της θάνατο. Ζήτησε να ενταφιαστεί δίπλα του.

    Μέχρι τότε; «Να μην ενοχληθεί καθόλου η ζωή της και να μην υπάρξει η παραμικρή αλλαγή στον τρόπο όλων των κινήσεων της», αναφέρει στη διαθήκη του.

    Ετσι ορίζει, η Ελένη Λαμπίρη να συνεχίσει «να χρησιμοποιεί το αεροπλάνο που ανήκει σε μια εκ των εταιριών του Ομίλου όπως το χρησιμοποιούσε και μαζί μου και τα έξοδα του αεροπλάνου θα συνεχίσουν να πληρώνονται από την ίδια εταιρία (…), τα υπνοδωμάτια στα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούσε μαζί μου θα συνεχίσουν να παραμένουν στη διάθεση της εφ’ όρου ζωής (…) τα γραφεία τα οποία χρησιμοποιούσε μαζί μου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, χωρίς να την ενοχλεί κανείς θα έχει τα κλειδιά και θα είναι πάντα στη διάθεσή της».

    Ο Κώστας Μήτσης ζητάει με τη διαθήκη του από τους νόμιμους κληρονόμους του να σεβαστούν ακόμα μία επιθυμία του: να αποδίδουν στην Ελένη Λαμπίρη όλα τα έσοδα από τα SPA των ξενοδοχείων του Ομίλου του.

    Κι αν τα έσοδα δεν ήταν αρκετά «σε κάθε περίπτωση αυτή θα λαμβάνει τουλάχιστον 600.000 ευρώ κατ’ έτος, καθαρό και αφορολόγητο», όπως γράφει στη διαθήκη του.

    Η δικαστική διαμάχη

    Η σχέση του Κώστα Μήτση με την Ελένη Λαμπίρη χρονολογείται από το 1979 όταν πρωτογνωρίστηκαν και συνήψαν για πρώτη φορά δεσμό, όπως λένε οι άνθρωποι που ήταν κοντά τους. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο επιχειρηματίας είχε εγκαινιάσει το πρώτο του ξενοδοχείο, που συγχρόνως ήταν και το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο στην Ελλάδα: το Ramira στην Κω.

    Από το 1981 η Ελένη Λαμπίρη άρχισε να εργάζεται δίπλα στον Κώστα Μήτση, αρχικά στον τομέα σχεδιασμού και διακόσμησης των ξενοδοχείων και στη συνέχεια στη γενική διεύθυνση λειτουργίας των ξενοδοχείων.

    Μετά το θάνατο του επιχειρηματία, στις 28 Αυγούστου του 2016, η οικογένειά του απέσυρε το σήμα MITSIS HOTELS από τα τρία ξενοδοχεία που βρίσκονταν υπό τον πλήρη έλεγχο της Ελένης Λαμπίρη (SERITA Ηρακλείου, RODA BEACH Κέρκυρας και GRAND SERAI Ιωαννίνων).

    RODA BEACH Κέρκυρας

     

    Στη συνέχεια, οι νόμιμοι κληρονόμοι στράφηκαν με αγωγές σε βάρος της Ελένης Λαμπίρη. Διεκδικούν από τη σύντροφο του εκλιπόντος εκατομμύρια ευρώ. Ποσά που αφορούν είτε αξιώσεις από ενδοομιλικές επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των εταιρειών του άλλοτε κοινού Ομίλου, είτε αξιώσεις από δάνεια που ισχυρίζονται ότι είχε χορηγήσει εν ζωή ο Κώστας Μήτσης προς την Ελένη Λαμπίρη και τα οποία ζητούν πίσω οι κληρονόμοι και οι εταιρείες τους.

    Από την άλλη πλευρά, η επιχειρηματίας έχει στραφεί με αγωγή της κατά της οικογένειας Μήτση διεκδικώντας 4 εκατομμύρια ευρώ για μη καταβολή των κερδών των SPA από το 2016 μέχρι το 2019. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί.

    Σύμφωνα με το περιβάλλον της Ελένης Λαμπίρη, όλες οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα ήταν υπέρ της.

    Με την υπ΄αρ. 49/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και στη συνέχεια με την υπ’ αρ. 3272/2021 απόφαση του Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η αγωγή των κληρονόμων Μήτση για ενδοομιλικές απαιτήσεις συνολικά 16 εκατομμυρίων.

    Περαιτέρω, με την υπ’ αρ. 1665/2021 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών απορρίφθηκε αγωγή για δάνειο ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

    Φέρονται να εκκρεμούν οι αποφάσεις για ακόμη δύο πανομοιότυπες αγωγές δανείων, 11 και 4 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

    Κώστας Μήτσης
    Ελένη Λαμπίρη

    Η πρώτη διαθήκη

    Ο επιχειρηματίας Kώστας Μήτσης από τα Ιωάννινα που έστησε από το μηδέν μία ξενοδοχειακή αυτοκρατορία, συνέταξε την πρώτη ιδιόχειρη διαθήκη του στις 29 Δεκεμβρίου του 1996, στο γραφείο του στο Γαλάτσι:

    «Εγκαθιστώ Κληρονόμους τα παιδιά μου Σταύρο & Χριστίνα και την γυναίκα μου Ευγενία.

    Στα σαράντα πέντε χρόνια που εργάζομαι απέκτησα μία μεγάλη περιουσία η οποία είναι σε διάφορες Ανώνυμες Εταιρίες κρατώντας στα χέρια μου ανάλογες μετοχές.

    Οι μετοχές που είναι δικές μου δεν τις μνημονεύω εδώ πρώτον διότι φοβάμαι ότι θα κάνω κανένα λάθος διότι δεν τις θυμάμαι και δεύτερον αποδεικνύονται αυτές από όλες τις υπογραφές μου που έχω βάλη στις Γενικές συνελεύσεις της τρέχουσας χρονιάς αλλού έχω πλειοψηφία αλλού μειοψηφία ανάλογα με την εταιρεία και τον τρόπο που ανεπτύχθη διότι η οικογένεια μου αλλά και άλλοι συνεργάτες μου ή άνθρωποι του άμεσου περιβάλλοντός μου έβαλαν τις οικονομίες τους απέκτησαν τις ανάλογες μετοχές, σε κάποιες δε εταιρείες και την πλειοψηφία αυτά όπως ανέγραψα αποδεικνύονται από τη γενική συνέλευση κάθε εταιρείας της χρονιάς που εκπνέει.

    Από την περιουσία μου – στην οποία την θέση του Γενικού διαχειριστού θα πάρη ο Γιός μου Σταύρος – δεν θα πουληθή ούτε ένα ακίνητο μέχρι ο Σταύρος να γίνη σαράντα ετών.

    Απαγορεύεται Ρητώς ο Δανεισμός από τράπεζες ή άλλο φορέα. Τα χρέη τα οποία θα κληρονομήσετε από εμένα – επειδή εγώ συνεχώς επενδύω και γι’ αυτό Δημιουργούνται θα φροντίσετε να εξοφλούνται στην ημερομηνία λήξεως κάθε δανείου.

    Τα δε κεφάλαια κινήσεως το πολύ να ανανεωθούν για άλλη μία χρονιά. Εάν ο Θεός μου δώσει χρόνια ακόμη θα δημιουργήσω ανώτατο Δ/κό συμβούλιο που θα διευθύνει όλες τις εταιρείες μέχρι τότε η κάθε μία θα διοικείται από το δικό της Δ.Σ. με εξαίρεση τις εταιρείες της Κρήτης 1) Ακτή Κοκκίνη ΑΕ 2) Ακτή ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε 3) ΠΑΝΕΥΡΟΠΑ Α.Ε. 4) ΦΑΙΣΤΟΪΚΗ Α.Ε.

    Στις ως άνω εταιρείες θα μπή ως πρόεδρος και των τεσσάρων εταιρειών η κ. Ελένη Λαμπίρη και εκτός από την Ακτή ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε που διαθέτει ούτως ή άλλως την πλειοψηφία οπότε αυτομάτως παίρνει από την Γενική Συνέλευση την Διοίκηση της εταιρίας, τις άλλες τρεις θα ήθελα όχι μόνο να είναι πρόεδρος αλλά Σταύρο να την αφήσεις να έχει θέση στις αποφάσεις αν εκείνη το επιθυμεί διότι επί σειρά ετών έμαθε καλά την αγορά της Κρήτης και ξέρει πώς να λειτουργή, να κατασκευάζη να ανακαινίζη, και να συντηρή τα Ξενοδοχεία μας, άλλωστε η συνεργασία μου μαζί της επί είκοσι περίπου χρόνια και η συνύπαρξη μας σ’όλα αυτά τα χρόνια θα της επιτρέψουν να βοηθήση στην περαιτέρω ανάπτυξη της προβολής του ομίλου.

    Το μοίρασμα των κερδών της Ακτής Αριάδνης βέβαια θα γίνεται ανάλογα με το ποσοστό που κατέχει ο κάθε ένας, μισθό από τις εταιρείες δεν θα παίρνει κανένας από τους ιδιοκτήτες και για να ζή θα εισπράτττει κάθε μήνα το καθαρό μισθός ενός πρωθυπουργού που θα είναι προκαταβολή έναντι κερδών χρήσεως και αυτό βέβαια θα το παίρνει ο έχων μόνο την πλειοψηφία οι υπόλοιποι θα περιμένουν να γίνεται το μοίρασμα του μερίσματος.

    Η δέ κ. Λαμπίρη στις άλλες τρείς εταιρείες της Κρήτης θα προσφέρη τις υπηρεσίες της αμισθί.

    Η περιουσία μου αφού την αφήνω μόνο στην οικογένεια μου μοιράζεται βεβαίως αναλογικά όπως την προβλέπει ο νόμος.

    Αφήνω όμως όπως προανέφερα Διαχειριστή τον Σταύρο, ο οποίος θα αναλάβη και κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες προστασία και φροντίδα της Χριστίνας.

    Θα φροντίση να της δείδη μηνιαίως ποσόν που θα αντιπροσωπεύει τρείς μισθούς πρωθυπουργού και αν κάθε τέλος του χρόνου έχει να λάβη κέρδη θα της τα επενδύει σε εταιρείες δικές της ή θα αγοράζει μετοχές.

    Εάν επίσης η Χριστίνα έχει σε κάποια εταιρεία πλειοψηφία όπως π.χ στον Κάβειρο θα αφαιρείτε ο ένας μισθός από τους τρείς διότι θα τον εισπράττει από εκεί.

    Η Χριστίνα θα έχη πλήρη έλεγχο της περιουσίας της μετά το πεντηκοστό έτος της ηλικίας της ενώ μέχρι τότε θα την κηδεμονεύει ο Σταύρος και η μητέρα της η Ευγενία – εάν φυσικά η Ευγενία δεν έχει παντρευτή – Εάν παντρευτή ή συζήση με κάποιον άντρα δεν θα έχει γνώμη επί της περιουσίας μου ούτε θα συμμετέχει σε αποφάσεις για την λειτουργία των εταιριών.

    Επίσης ο σύζυγος της Χριστίνας θα μπορή να συνεργαστή με τον Σταύρο εφόσον διακατέχετε από εργατικότητα, σύνεση καθήκοντος και υπευθυνότητα για την δουλεία του και την οικογένεια του. Επίσης η Χριστίνα δεν θα μπορεί να δωση δικαιώματα ψήφου ή να χαρείση μετοχές από καμία εταιρεία που θα κληρονομήση, στον σύζυγό της. Οι εταιρείες θα μείνουν με την μετοχική σύνθεση της κληρονομιάς έως ότου η Χριστίνα αποκτήση παιδιά και ενηλικιωθούν και μόνο τότε μπορεί στα παιδία της να μοιράση αν θέλει την περιουσία της.

    Εάν η Χριστίνα πάθη κάτι κακό και δεν είναι σε θέση να φροντείση την περιουσία της αυτομάτως όλη η κληρονομηθείσα περιουσία επιστρέφει στον Σταύρο μέχρι να ενηλικειωθούν τα παιδιά της Χριστίνας ώστε να την Διευθύνει για λογαριασμό τους και βέβαια το κάτι κακό είναι θάνατος και μην διανοηθή κανείς ποτέ από κάποια ασθένεια ότι θα μπορεί να της αναλάβη την περιουσία της και όταν γράφω να επιστραφή στο Σταύρο εννοώ Διοικητικά και όχι αυτή κάθε αυτή η περιουσία διότι θα έχουν πολλές μεταβιβάσεις φόρων & εξόδων.

    Επίσης η Χριστίνα θα συμμετέχει σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών πλήν της Ακτής ΑΡΙΑΔΝΗΣ που εκεί το Διοικητικό Συμβούλιο θα το ορίζει η πλειοψηφία.

    Στην Ευγενία εκτός από το μερίδιο που της αναλογεί στις εταιρείες και την ακίνητη περιουσία, της αφήνω την επικαρπία του σπιτιού της Φιλοθέης, χωρίς να έχει δικαίωμα να την μεταβειβάση πουθενά.

    Επίσης η Ευγενία σε περίπτωση που ο Σταύρος κάποια στιγμή δεν πηγαίνει καλά και οι αποφάσεις του δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα του δημιουργού των εταιρειών, θα μπορή να θέση Βέτο και να σταματά όπου βλέπει ότι επέρχεται καταστροφή σε κάποια εταιρία, φοβάμαι επίσης ότι μπορεί η σύζυγος του Σταύρου να του δημιουργήσει αρνητικές προϋποθέσεις στην Δ/νση του Ομίλου με παρεμβολές του.

    Τότε η Ευγενία θα παρέμβη να μην τις επιτρέψη.

    Θα δοθούν τα παρακάτω ποσά ως δώρο λόγω καλής αποδόσεως στους παρακάτω υπαλλήλους και από τις εξής εταιρείες 1) (..Όνομα.. .).10.000.000 από Rinela–2) (….Όνομα…) από GrandHotel 10.000.000 – 3) (….Όνομα….) από RAMIRA 10.000.000.

    Επιθυμώ όλους τους κληρονόμους μου να σεβαστούν την διαθήκη μου ως ακριβώς την αναγράφω.»

    Αυτή η πρώτη διαθήκη δημοσιεύθηκε στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου στις 31-10-2016, με αιτούσες τη συμβολαιογράφο και την Ευγενία Μήτση.

    Κώστας Μήτσης
    Σταύρος Μήτσης- Επικεφαλής Mitsis Hotels Group

    Η δεύτερη διαθήκη

    Ως επιστολή που παρέδωσε στην Ελένη Λαμπίρη έγραψε ο Κώστας Μήτσης τη δεύτερη διαθήκη του, στις 10 Ιουλίου του 2007, στο Γαλάτσι. «Η ζωή δεν είναι για χόρταση… Γι’ αυτό είναι ωραία», γράφει στον επίλογο, σε μία διαθήκη ύμνο για τη σύντροφο του.

    «Εγώ ο Κώστας Μήτσης έχοντας σώας τας φρένας μου, δείδω αυτή την επιστολή στην αγαπημένη Ελένη Λαμπίρη που επί τριάντα χρόνια θυσίασε την ζωή της, τα νιάτα της, την ομορφιά της, δεν δημιούργησε οικογένεια, δεν έκανε παιδιά σεβόμενη τα δικά μου παιδιά, να μπορεί να βρίσκεται πλάι μου ανά πάσα στιγμή που δεν θα είμαι σε θέση – λόγω της υγείας μου ή ακόμα και του θανάτου μου να τη φροντίσω να είναι πλάι μου, να μην σταθή εμπόδιο κανείς – Ευγενία Σταύρος Χριστίνα Ανδροκλής – να παρεμποδίσουν την παρουσία της εάν π.χ βρίσκομαι σε ένα νοσοκομείο, μετά τις έξι το απόγευμα και μέχρι τις έξι το πρωί θα βρίσκεται δίπλα μου, και από το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα θα μπορούν να βρίσκονται οι υπόλοιποι.

    Επίσης εάν δεν μπορώ να συνεννοηθώ – λόγω της ασθενείας μου– δεν θέλω καμία επίσκεψη στο νοσοκομείο πλην Ελένης, Ευγενίας, Χριστίνας, Σταύρου, Ανδροκλή.

    Κατά την κηδεία μου η Ελένη μαζί με την αδερφή της ή όποιον άλλον επιλέξη θα είναι δίπλα σε όλους τους υπολοίπους της οικογένειας.

    Επίσης επιθυμία είναι να ψαλή η νεκρώσιμος ακολουθία στην Μητρόπολη και η ταφή μου να γείνη στο Κρυονέρι , δίπλα μου δε σε άλλο τάφο θα ταφή η Ελένη.

    Αυτή η επιστολή σε αυτά τα συγκεκριμένα θέματα επέχει θέση διαθήκης. Για όλα τα άλλα υπάρχει διαθήκη που θα σας την ανοίξη η Μ.Κ. (σ.σ. συμβολαιογράφος)

    Άλλωστε η ζωή δεν είναι για χόρταση γι΄αυτό είναι ωραία.

    Σας φιλώ όλους»

    Τόσο η δεύτερη όσο και η τρίτη ιδιόχειρη διαθήκη δημοσιεύθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, στις 22 Φεβρουαρίου 2017, με αιτούσα την Ελένη Λαμπίρη.

    Η τρίτη διαθήκη

    Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 έγραψε την τρίτη και τελευταία διαθήκη του ο μεγαλοξενοδόχος Kώστας Μήτσης. Και αυτή είναι αφιερωμένη στη σύντροφό του.

    Δεν ξεχνά ωστόσο τους συγχωριανούς του ο Kώστας Μήτσης: θέλει να τους εξασφαλίσει και τα μελλοντικά κερασμένα καφεδάκια τους:

    «Έχοντας σώας τας φρένας μου και χωρίς να υπάρχη καμία ψυχολογική πείεση και στη συνέχεια της διαθήκης που βρίσκεται στο συμβολαιογραφικό γραφείο της Μ.Κ.

    Θέλω να προσθέσω κάποια καινούρια πράγματα που συνέβησαν και προστέθηκαν στη ζωή μου και που έχουν σχέση με την αγαπημένη γυναίκα της ζωής μου, που επί τριάντα τρία χρόνια βρίσκεται δίπλα μου στηρίζοντάς με συναισθηματικά και επαγγελματικά.

    Θα πρέπει λοιπόν οι μέχρι αυτή τη στιγμή φυσικοί κληρονόμοι μου πέραν των όσων θα διαβάσουν στην προηγούμενη διαθήκη μου (που αυτή εδώ είναι συμπληρωματική) να προσέξουν και τα ακόλουθα: 1ον η κ. Ελένη Λαμπίρη η οποία όπως είπα πιο πάνω μου αφιέρωσε όλη της τη ζωή δεν πρέπει καθόλου να ενοχληθή η ζωή της και να υπάρξη η παραμικρή αλλαγή στον τρόπο όλων των κινήσεων της.

    Δηλαδή

    α) θα χρησιμοποιή το αεροπλάνο που ανήκει σε μια εκ των εταιριών του ομίλου όπως το χρησιμοποιούσε και μαζί μου και τα έξοδα του αεροπλάνου θα συνεχίσουν να πληρώνονται από την ίδια εταιρία, τα πάγια έξοδα από το Rodos Maris με έλεγχο από τον κ. Λυδάκη τα δε καθημερινά από τον ταμία του Grand- Hotel.

    Β) Τα υπνοδωμάτια που χρησιμοποιούσε μαζί μου θα συνεχίσουν να παραμένουν στη διάθεση της εφ’ όρου ζωής. Χωρίς να έχη το δικαίωμα να τα παραχωρή σε άλλους πλην της μητέρας της.

    γ) τα γραφεία τα οποία χρησιμοποιούσε μαζί μου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας χωρίς να την ενοχλή κανείς, θα έχει τα κλειδιά και θα είναι πάντα στη διάθεσή της

    δ) το σπίτι των Ιωαννίνων που μετά το θάνατό της περνάει στην κυριότητα του Σταύρου δεν θα πωληθή ή ενοικιαστή ή δωρηθή θα παραμείνη στο όνομα του Σταύρου και θα συντηρείται κάθε χρόνο καθώς επίσης και το κτίριο που έχω δωρίση στο χωριό με μία επιδότηση που θα βγαίνη κάθε χρόνο από τα κέρδη των εταιριών, όπως και το καφενείο θα προσφέρη στους χωριανούς τον καφέ τους από προσωπικό που θα πληρώνει η εταιρία

    ε) Εάν τα ξενοδοχεία Grand–Serai και Serita δεν θα έχουν κέρδη θα επιχορηγούνται από την εταιρία Φιλοξένια προκειμένου να λειτουργούν ομαλά.

    Η κ. Ελένη Λαμπίρη θα διευθύνη την λειτουργία των Ξενοδοχείων (πλην του Ramira και του Sofitel που θα είναι ο Σταύρος και η Ευγενία αντίστοιχα. Ασχέτως μετοχικής σύνθεσης και ο Σταύρος θα κάνη τα συμβόλαια τις εισπράξεις με παράλληλη ενημέρωση της κ. Λαμπίρη.

    Επίσης τα Ξενοδοχεία που είναι βασικός πλειοψηφικός μέτοχος η κ. Ελένη Λαμπίρη τα συμβόλαια θα γίνονται από κοινού και σε περίπτωση διαφωνίας η κ.Λαμπίρη θα κάνη μόνη της τα συμβόλαια.

    Η κ. Λαμπίρη θα έχη ως εισόδημα πέραν των κερδών που θα της δίνουν τα ξενοδοχεία που της ανήκουν, και τα κέρδη από τα SPA όλων των Ξενοδοχείων αφού βεβαίως πληρώνει τα έξοδα λειτουργίας τους και θα τα εισπράτη όπως ακριβώς λειτουργή το Rinela αφορολόγητα.

    Το SPA του Rinela εφ’ όσον ο Ανδροκλής είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα θα συνεχείση όπως και σήμερα. Εν πάση όμως περιπτώσει εάν όλα τα ανωτέρω δεν έχουν κέρδη τουλάχιστον άνω των 600.000 ευρώ κατ’ έτος η Mitsis Company θα πρέπει να της συμπληρώνη το ανωτέρω ποσόν (των 600.000 €) κατ’ έτος καθαρό και αφορολόγητο.

    Εδώ θα πρέπει να προσθέσω με τα σημερινά δεδομένα ασχέτως τι γράφω στην πρώτη μου Διαθήκη, ο Σταύρος θα παίρνη από τον όμιλο 50.000€ τον μήνα η Ευγενία 30.000 € τον μήνα καθαρά και αφορολόγητα και την κάλυψη των αναγκών της διαβίωσης τους.

    Η δε Χριστίνα θα παίρνη ως ετήσιο εισόδημα της τα ενοίκια των καταστημάτων όλων των ξενοδοχείων αφορολόγητα.

    Τις τράπεζες, το υπουργείο Εθνικής οικονομίας και τις εφορίες θα τα χειρίζεται ο κ. Ι.Λ. με συνεχή ενημέρωση στον Σταύρο.

    Ένα άλλο σοβαρό που θα προκύψη μετά τον θάνατό της κ. Ελένης Λαμπίρη είναι οι μετοχές των εταιριών που θα κατέχη μετά από δική μου παράκληση – θα περαστούν στα παιδιά της Χριστίνας ήτοι 34% στη Σοφία 33% στην Ευγενία και 33% στον Κώστα.

    Όλα τα ανωτέρω θα συμβούν αν εγώ αποβιώσω ή βρίσκομαι στη ζωή χωρίς να έχω τις αισθήσεις μου.

    Όταν δε έρθη η ώρα να φύγω από τη ζωή το σώμα μου θα ενταφιασθή στο Κρυονέρι στο χώρο που θα έχω ετοιμάση και αν δεν έχω προφθάση, σε μία άκρη στου νεκροταφείου της Αγίας Παρασκευής και δίπλα μου θα ενταφιασθή η κ. Ελένη Λαμπίρη με οποιαδήποτε ιδιότητα έχει εκείνη τη στιγμή.

    Εάν βρίσκομαι σε νοσοκομείο και δεν έχω τις αισθήσεις μου, θα μένη μαζί μου οπωσδήποτε μόνη της η κ. Ελένη Λαμπίρη από τις τέσσερις το απόγευμα έως τις επτά το πρωί, τις δε υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα ήταν παράκληση μου να συνυπάρχη με την υπόλοιπη οικογένεια χωρίς όμως να την στεναχωρή κανένας.

    Αυτές είναι οι επιθυμίες μου και σας παρακαλώ πολύ να τις σεβαστείτε όλοι.

    Πιστεύοντας όπως πάντα ότι έκανα το ανθρωπίνως δίκαιο για όλους σας, βοηθώντας πάντα τους πιο αδύνατους.» Kώστας Μήτσης

     



    ΣΧΟΛΙΑ