• Business

    Κλείνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου για πέντε ημέρες

    • NewsRoom
    Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, Ηράκλειο Κρήτης, Πηγή: Βικιπαίδεια

    Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, Ηράκλειο Κρήτης, Πηγή: Βικιπαίδεια


    Για εργασίες αναβάθμισης στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης θα κλείσει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από τις 19 ως τις 24 Φεβρουαρίου.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας:

    Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α/ Η.A.S.P.-Hellenic Aviation Service Provider) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ), για τις εργασίες αναβάθμισης υποδομών των διαδρόμων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

    Ειδικότερα, η notam που θα ισχύσει από την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 το πρωί, έως το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00 το μεσημέρι, προβλέπει ότι και οι δυο διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα παραμείνουν κλειστοί προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα τεχνικά έργα για την συντήρηση του οδοστρώματος.

    Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, θα πραγματοποιούνται, εφόσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από πτητικά μέσα (ελικόπτερα).

    Οι εργασίες γίνονται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου. H αναβάθμιση του οδοστρώματος σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων του «Νίκος Καζαντζάκης» θα βελτιώσουν και το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

    Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείας AEGEAN και η SKY express ανακοίνωσαν τροποποιήσεις στα προγράμματα πτήσεών τους, από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

    Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται είτε μέσω των αεροδρομίων Χανίων και Σητείας είτε ακτοπλοϊκώς.

    Διαβάστε επίσης:

    Φτωχότερη η τελική κατανομή μετοχών της εταιρείας του Ελ. Βενιζέλος σε Έλληνες ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές

    Λιμάνι Βόλου: Στα τέλη Φεβρουαρίου εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές της Goldair

    Γιατί η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι ιδανικός στόχος εξαγοράς για τη ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ