• Business

    Κλείδωσε στα 21 εκατομμύρια η εξαγορά ΠΥΡΚΑΛ από τα ΕΛΠΕ. Τελευταίο εμπόδιο το Δημόσιο

    • Αθηνά Λαρδή
    Γρηγόρης Στεργιούλης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ) , Ευστάθιος Τσοτσορός (πρόεδρος ΕΛΠΕ)

    Γρηγόρης Στεργιούλης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ) , Ευστάθιος Τσοτσορός (πρόεδρος ΕΛΠΕ)


    Στα 21 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να έχει κλειδώσει το τίμημα εξαγοράς από τα ΕΛΠΕ του παλαιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα, προκειμένου η εισηγμένη να χρησιμοποιήσει την έκταση για να δημιουργήσει μια νεκρή ζώνη ανάμεσα στο διυλιστήριο και τον αστικό ιστό. Τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι το δημόσιο.

    Χθες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση της Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων-το σχήμα μετά τη συνένωση της ΠΥΡΚΑΛ με την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ)- με στόχο την έγκριση της σχετικής απόφασης.

    Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών, που είναι και ο βασικός μέτοχος της ΕΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε αναβολή για τυπικούς λόγους.

    Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν το αίτημα παράτασης σχετίζεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαιρέσει τις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) από την ένταξή τους στο νέο υπερ-Ταμείο. Βέβαια, η συμφωνία αυτή θα ωφελήσει αφενός τα ΕΛΠΕ, καθώς θα μπορέσουν να μετατρέψουν το οικόπεδο σε μια νεκρή ζώνη μεταξύ του διυλιστηρίου και του αστικού ιστού, και αφετέρου την ΕΑΣ που βρίσκεται στην αναζήτηση ρευστού.

    Όσο για την έκταση των 350 στρεμμάτων, έχει πολλούς περιορισμούς για δόμηση και μόνο ως χώρος πρασίνου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Εφόσον την αποκτήσουν τα ΕΛΠΕ, ενδεχομένως να αξιοποιήσουν ένα κομμάτι ως πάρκο και να το δώσουν προς χρήση στην τοπική κοινωνία, αλλά ο κεντρικός σχεδιασμός παραμένει η δημιουργία μιας νεκρής ζώνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/polakis-kata-dimosiografou-agapi-gia-chrima-se-kani-pavlo-tsima/73650

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/pos-o-katrougkalos-ferete-san-ton-sizigo-pou-derni-tin-gineka-tou/73649



    ΣΧΟΛΙΑ