• Business

    Κυβέρνηση: Το MEGA δεν έχει καταθέσει φορολογική ενημερότητα- Η Πήγασος κατέθεσε τραπεζική ενημερότητα

    • NewsRoom


    Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA δεν έχει καταθέσει φορολογική ενημερότητα στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρουν πηγές της Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Νωρίτερα, η “Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.” με επίσημη ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενημέρωνε ότι κατέθεσε σήμερα το σύνολο των δανειακών συμβάσεών της καθώς και βεβαιωμένες τραπεζικές ενημερότητες προς την «Τηλέτυπος Α.Ε.», ώστε να συμπεριληφθούν στον φάκελο συμμετοχής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Επίσης, η «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.», σε ενημέρωσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σημειώνει, ότι κατατέθηκε προς τις αρμόδιες Αρχές και το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας της εταιρείας.

    Τις προηγούμενες ημέρες το mononews.gr είχε γράψει:

    Το κλείσιμο του Mega προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε “πηγαδάκι” στου κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στο περιθώριο της δεξίωσης για τον εορτασμό της Ημέρας της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Αυτό αποκαλύπτει “Το Βήμα” σε άρθρο του για το παρασκήνιο της εορταστικής εκδήλωσης, κατά την οποία ο κ. Παππάς μονοπώλησε το ενδιαφέρον όταν η κουβέντα ήρθε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

    Σύμφωνα με το “Βήμα” ο υπουργός προανήγγειλε το κλείσιμο του Μεγάλου Καναλιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί πλέον παρελθόν». Επιχείρησε μάλιστα να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, λέγοντας ότι την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή έχουν οι ιδιοκτήτες του καναλιού.

    Ο κ. Παππάς αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του “υπουργού-καναλάρχη”, διευκρινίζοντας πως  είναι απλώς ο «διαιτητής» της σχετικής διαδικασίας του διαγωνισμού.

    Σύμφωνα πάντα με “Το Βήμα”, ο Νίκος Παππάς συνάντησε διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο είπε ότι εάν το τίμημα της άδειας είναι μεγάλο κι ότι αν οι υποψήφιοι δώσουν πολλά λεφτά, τότε είναι πολύ πιθανόν να δοθεί άδεια και για πέμπτο κανάλι, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους. Όταν, μάλιστα,  ο συγκεκριμένος διευθυντής τον ρώτησε αν θα κλείσει ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος πληρώνει κανονικά τους φόρους, έχει 500 εργαζόμενους, δεν έχει ζημιές, έχει μικρό κέρδος, επειδή θα καταβάλει μικρότερο τίμημα, από τους άλλους υποψήφιους νεοκαναλάρχες, ο «υπουργός-διαιτητής» απάντησε ξερά ότι κανένας σταθμός δεν έχει άδεια και οι προσωρινές έχουν λήξει από τον Δεκέμβριο του 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/dilosi-ekplixi-tis-lagarde-dnt-tin-ellada-tinefagan-ta-organomena-simferonta/64403



    ΣΧΟΛΙΑ