• Business

    Κίνηση – έκπληξη από το ΕΕΑ: Δίνει 500 χιλ. για να φτιάξουν δωρεάν e-shops τα μέλη του

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Μετά τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία του λιανεμπορίου 

    O πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου


    Σε μια σημαντική κίνηση αποφάσισε να προχωρήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), διαθέτοντας ένα μεγάλο ποσό, προκειμένου τα μέλη του να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά καταστήματα (e- shops).

    «Δίνουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που παρέχει η τεχνολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο πλαίσιο εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων βιώσιμης, καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας για 4 η συνεχή χρονιά.

    Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά και κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία, τον Δήμο και την Περιφέρεια να συνδράμουν το εγχείρημα.

    Ο πρόεδρος του ΕΕΑ στο περιθώριο της εκδήλωσης σε ερώτηση του mononews.gr υπογράμμισε ότι το κόστος του συγκεκριμένου έργου υπολογίζεται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα συνεισφέρει περίπου 500 χιλ. ευρώ. Ο ίδιος επεσήμανε τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται για τις ΜμΕ επιχειρήσεις από το ηλεκτρονικό εμπόριο, λέγοντας μάλιστα πως όλες οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται η φυσική παρουσία των μελών.

    Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ακόμη πως το Επιμελητήριο έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στους αρμόδιους φορείς για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, όπως η αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου, μέσα από την ηλεκτρονική διασύνδεση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προσθέτοντας πως εάν υλοποιηθούν θα είναι προς όφελος της κυβέρνησης και της χώρας.

    Περαιτέρω, από το βήμα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΕΕΑ επεσήμανε τη σημασία των ΜμΕ για την ανάπτυξη και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν στην αύξηση του ΑΕΠ, λέγοντας πως μέσα από την στήριξη αυτών των επιχειρήσεων «μπορεί να φανεί φως στην άκρη του τούνελ». Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες όπως είπε θα οδηγήσουν στην τόνωση της απασχόλησης και της κατανάλωσης. Αναγνώρισε πάντως πως λαμβάνονται μέτρα για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα και πιο γρήγορα. «Απαιτούνται άλματα σε όλους τους τομείς. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος του γκρέμου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Να σημειωθεί πως τα Βραβεία ΕΕΑ απονεμήθηκαν στις εταιρείες: Φάρμα Μπράλου, Pharmacy 295 IKE, Monemvasia Winery – Τσιμπίδη, το ψητοπωλείο «Ο Θανάσης», On Line Data ΑΕ για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Lotify», Εταιρεία Μελετών Ακουστικής Δ. Παπαδόπουλος & ΣΙΑ ΟΕ ACC, «Οίκος Parthenis», The Wandering Workshop — Toys Made of Dreams και την εταιρεία «Aνεμοσκορπίσματα – ΡΑΝΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

    Στην Ειδική Κατηγορία Βραβείων που περιλαμβάνει συνολικά 7 κατηγορίες, τα βραβεία απονεμήθηκαν ανά κατηγορία ως εξής: στον Βλάση Σταθοκωστόπουλο για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο της εστίασης, στη Μαρία Αποστολοπούλου για την πρώτη θέση εισαγωγής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον αρχιφύλακα Γιάννη Πάπαρη για την αυτοθυσία του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, στη Μικροζυθοποιία Septem Ο.Ε. για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του επιχειρείν, στην ΕΛΙΞΗ Α.Ε. για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του επιχειρείν, στη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων Τήνου «Αλέξανδρος Κσυρής & ΣΙΑ Ο.Ε.» για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του επιχειρείν και στη Vivechrom Dr. Stefanos D. Pateras SA για τη στήριξή της στο ανθρώπινο δυναμικό της.



    ΣΧΟΛΙΑ