• Business

    Kilada Hills: Επενδυτικό ενδιαφέρον για την πώληση της στρατηγικής επένδυσης της DCI

    Kilada Hills

    Kilada Hills


    Σε ενδιαφέρον για την εξαγορά ολόκληρου του έργου του Kilada Hills αναφέρεται η βρετανική DCI Advisors, στην τελευταία ενημέρωση της εισηγμένης προς τους μετόχους της.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση, το χρονοδιάγραμμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε αυτή τη φάση είναι ενθαρρυντικό, καθώς είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει ενεργά η διαδικασία πωλήσεων για το έργο μετά το soft opening του γηπέδου γκολφ, το προσεχές καλοκαίρι.

    «Είμαστε ακόμη στη διαδικασία προετοιμασίας για αυτό το στάδιο, αλλά έχουμε δηλώσει την προθυμία στους πιθανούς αγοραστές ότι θα εξετάσουμε προσφορές για ολόκληρο το έργο πριν ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία. Αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη», αναφέρεται.

    Η εταιρεία έχει αλλάξει επωνυμία λόγω της δικαστικής διαμάχης με τον πρώην συνεργάτη της, Μίλτο Καμπουρίδη, ιδρυτή της Dolphin Capital Partners.

    Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, τους τελευταίους 12 μήνες, έχει σημειώθει πρόοδος στην ανάπτυξη του Kilada Hills και στο 95% της έκτασης του γηπέδου γκολφ έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιλογικές έρευνες.

    Όσον αφορά τη λέσχη γκολφ και το beach club, οι ανασκαφές έχουν πλέον τελειώσει και έχουν τοποθετηθεί οι ενισχύσεις για τα θεμέλια και το πρώτο επίπεδο των κιόνων.

    «Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία πώλησης οικοπέδων γύρω από την έκταση. Η πρόοδος που επιτεύχθηκε το 2023 μεταφράζεται στην υπογραφή από την ελληνική κυβέρνηση κρατικών επιχορηγήσεων 1,5 εκατ. ευρώ», ενώ επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ επιδοτήσεων αναμένεται να καταβληθούν στο έργο τους επόμενους 12 μήνες. Θυμίζουμε πως το έργο έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό.

    Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εύρεσης ξενοδοχειακού operator 5 αστέρων, ο οποίος ενδιαφέρεται να λειτουργήσει το ξενοδοχείο στη στρατηγική επένδυση.

    Για να καλύψει τις τρέχουσες κεφαλαιακές ανάγκες για την ανάπτυξη, η DCI Advisors έχει έρθει σε επαφή με family office που αναμένεται να επενδύσει έως και 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο έργο για να αποκτήσει μετοχικό μερίδιο έως και 3%.

    «Αυτά τα κεφάλαια θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη και θα μας βοηθήσουν να γεφυρώσουμε την περίοδο από τώρα και μέχρι την εύρεση άλλης χρηματοδότησης.

    Θα μειώσει επίσης την υποχρέωση χρηματοδότησης της DCI για το έργο και τελικά θα αυξήσει τα διαθέσιμα προς διανομή στους μετόχους, όταν πραγματοποιήσουμε exit από ένα από τα άλλα περιουσιακά μας στοιχεία.»

    Διαβάστε επίσης:

    Οι μέτοχοι πληρώνουν την κόντρα Καμπουρίδη – Βρετανών

    Ποιος είναι ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος που επενδύει στο Kilada Hills

    Στ. Χανδακάς: Σημαντική η δήλωση Έλον Μασκ για δημογραφικό/υπογεννητικότητα – Τα ανησυχητικά στοιχεία



    ΣΧΟΛΙΑ