• Business

    Καινοτομία δια χειρός COSMOTE TV: Ανακαλύπτοντας τη «Νο 1» ελληνική streaming υπηρεσία

    • NewsRoom

    Ένας χρόνος λειτουργίας για τη Νέα COSMOTE TV

    Δύο χρόνια και περισσότεροι από 200 άνθρωποι του Ομίλου ΟΤΕ χρειάστηκαν για την υλοποίηση της streaming υπηρεσίας, που μέσα σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας, άλλαξε το τοπίο της συνδρομητικής στην Ελλάδα.

    Ο λόγος για τη Νέα COSMOTE TV, μια υπηρεσία με καινοτόμα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, που αν και βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα Comcast Technology Solutions, βελτιώθηκε και εξελίχθηκε χάρη στην τεχνογνωσία των ανθρώπων της COSMOTE TV. Βασικό συστατικό για το σχεδιασμό της, η χρήση των τελευταίων cloud τεχνολογιών, που τους διασφαλίζει ότι θα μπορούν να «χτίζουν» συνεχώς πάνω στην υπηρεσία, να τη βελτιώσουν και να την εξελίσσουν οποιαδήποτε στιγμή.

    Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Νέα COSMOTE TV κέρδισε την αποδοχή του κοινού, το οποίο την κατέταξε στην κορυφή ανάμεσα στις ελληνικές streaming υπηρεσίες. Ήδη πρόσβαση σε αυτή έχουν πάνω από 240.000 νοικοκυριά.

    Περιεχόμενο κομμένο και ραμμένο στις επιθυμίες μας

    Μία από τις βασικές δυνατότητες της υπηρεσίας, είναι η προσωποποιημένη εμπειρία θέασης. Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό;

    Με τη Νέα COSMOTE TV, οι χρήστες βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο που τους ταιριάζει. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια Artificial Intelligence, που «μαθαίνει» τις συνήθειες θέασης και τις προτιμήσεις τους, οδηγώντας τους στο κατάλληλο περιεχόμενο. Σημαντικό πλεονέκτημα, είναι ότι οι προτάσεις αποτελούν συνδυασμό live και on demand περιεχομένου, που παρουσιάζεται στο ίδιο φιλικό μενού.

    COSMOTE TV
    COSMOTE TV

    Κάπως έτσι, οι χρήστες απολαμβάνουν την πλέον προσωποποιημένη εμπειρία θέασης, βρίσκοντας αυτό που τους ταιριάζει ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος της COSMOTE TV: ταινίες, αθλητικά, σειρές, ντοκιμαντέρ και παιδικά. «Σχεδιάσαμε μια νέα streaming υπηρεσία που συνδυάζει την παραδοσιακή τηλεόραση με το on demand περιεχόμενο, με φρέσκο User Interface και ένα πολύ δυνατό recommendation engine που προτείνει στον χρήστη αυτό που θέλει να δει κάθε στιγμή», σχολίασε σχετικά η Γεωργία Πόπορη, Senior Product Manager COSMOTE TV.

    Γεωργία Πόπορη, COSMOTE TV
    Γεωργία Πόπορη, Senior Product Manager COSMOTE TV

    Το πλούσιο περιεχόμενο της COSMOTE TV διατίθεται μέσα από 70 κανάλια και τους on demand καταλόγους της (COSMOTE TV PLUS, FOX Play, BBC Earth κλπ.).

    Η Νέα COSMOTE TV παίζει παντού

    Τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας δεν σταματούν εδώ, αφού η Νέα COSMOTE TV αφήνει πίσω της καλώδια και κλασικούς αποκωδικοποιητές. Ο τρόπος σύνδεσης για την τηλεόραση είναι απλός, μέσω ενός WiFi Android TV Box. Φυσικά για την πρόσβαση στην υπηρεσία υπάρχουν κι άλλες επιλογές όπως Smart TVs και φορητές συσκευές. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Κάπτσης, Product Marketing Supervisor COSMOTE TV: «Ένας βασικός μας στόχος ήταν να σταματήσουμε «την μάχη για τον έλεγχο του τηλεκοντρόλ» μέσα στο σπίτι. Έτσι αναπτύξαμε την εφαρμογή μας για Smart TVs, κινητά, tablets, PCs και ενεργοποιήσαμε την ταυτόχρονη θέαση σε πολλαπλές συσκευές, ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να δει το πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει την ώρα που θέλει, στη συσκευή της προτίμησής του».

    Γιάννης Κάπτσης, COSMOTE TV
    Γιάννης Κάπτσης, Product Marketing Supervisor COSMOTE TV, Product Marketing Supervisor COSMOTE TV

    Σε όλες τις οθόνες, η εμπειρία θέασης είναι ίδια, αφού το interface προσαρμόζεται σε κάθε συσκευή από την οποία είναι προσβάσιμη. Με τη Νέα COSMOTE TV, υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης περιεχομένου, ακόμα κι αν ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος στο Internet.

    H καινοτομία συνεχίζεται

    Μέσα στο 2021, η εμπειρία θέασης θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Ήδη διατίθεται νέος Android TV αποκωδικοποιητής με αναβαθμισμένες δυνατότητες. Πρόκειται για ακόμα μία πρωτιά της COSMOTE TV, καθώς μέσα από το λανσάρισμα αυτό, συστήνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη το λειτουργικό σύστημα Android TV 10.

    Το 4Κ περιεχόμενο της Νέας COSMOTE TV, που ήδη διατίθεται για σημαντικά αθλητικά γεγονότα μέσα από το κανάλι COSMOTE SPORT 4K, θα ενισχυθεί με ταινίες στην on demand υπηρεσία Movies Club. Η φωνητική αναζήτηση και η αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης, θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την εύρεση περιεχομένου. Επιπλέον, η δυνατότητα προβολής σε τηλεόραση από φορητή συσκευή (casting), που ήδη διατίθεται σε Android tablets & smartphones, θα επεκταθεί και σε iPhone & iPad.

    COSMOTE TV
    COSMOTE TV

    Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι θέλουν να ανακαλύψουν την Νέα COSMOTE TV, μπορούν να μπουν στο http://www.cosmotetv.gr.