• Business

    Κέκροψ: Αναμένει τη δικαστική απόφαση για τα 300 στρέμματα στα Τουρκοβούνια


    Την τελική απόφαση της δικαιοσύνης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης των περίπου 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια (ανάμεσα στους δήμους Ψυχικού-Φιλοθέης και Γαλατσίου) αναμένει η Κέκροψ προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους.

    Όπως είναι γνωστό η εν λόγω έκταση αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης τα τελευταία 30 χρόνια από το ελληνικό δημόσιο με την Κέκροψ (βασικοί μέτοχοί της είναι η ΓΕΚ Τέρνα η Intrapar του ομίλου Ιντρακόμ) να υποστηρίζει ότι τμήμα αυτής της ανήκει.

    Η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου στο Εφετείο στις 6 Νοεμβρίου για ουσιαστική κρίση. Όπως επεσήμανε χθες κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της Κέκροψ, Πέτρος Σουρέτης, η προσδοκία είναι έπειτα από ένα εύλογο διάστημα έξι μηνών η εταιρεία να έχει στα χέρια της την οριστική απόφαση, ώστε να περάσει, από τη νομική διαχείριση των υποθέσεων για τα ακίνητά της, στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Επιπλέον, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στην επόμενη γενική συνέλευση το 2019, η Κέκροψ να είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης.

    Εκτός από την έκταση των παλιών λατομείων στα Τουρκοβούνια η Κέκροψ διαθέτει δεκαέξι καταστήματα στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού συνολικής επιφανείας 973 τ.μ. σε οικόπεδο περικλειόμενο από τις οδούς Κοντολέοντος – Πασχαλιάς – Χρυσανθέμων και Αμαρυλλίδος. Το κτίριο της Παλαιάς Αγοράς έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο. Οι εργασίες στο ακίνητο και στον περιβάλλοντα χώρο της Παλαιάς Αγοράς αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2018, με την εταιρεία να εκτιμά ότι η εκμίσθωση και λειτουργία των καταστημάτων της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού είναι εφικτή εντός του 2018. Διαθέτει επίσης και ένα οικόπεδο επί της οδού Μελετοπούλου 7, Παλαιό Ψυχικό, επιφανείας 1.180 τ.μ. για το οποίο εκκρεμεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος η έκδοση απόφασης και δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας άρσης απαλλοτρίωσης και τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου, προκειμένου να αποκτήσει όρους δόμησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο σφυρί ο ξενοδοχειακός κλάδος λόγω χρεών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Οι δύο off shore του Δ. και Τ. Κουτσολιούτσου στις Παρθένες νήσους, που ψάχνει ο Εισαγγελέας Διαφθοράς (όπου πήγαν 94,5 εκατ. σε μετοχές των Folli)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Παναγιώτης Καραχάλιος



    ΣΧΟΛΙΑ