• Business

    Τίτλοι τέλους στη μάχη των Αχμέντοφ – 186 εκατ. δολ. θα πληρώσει ο Ρώσος ολιγάρχης στην 48χρονη πρώην σύζυγό του

    • NewsRoom


    Το μυθικό ποσό των 135 εκατ. βρετανικών λιρών (186 εκατ. δολ.) συμφώνησε να πληρώσει ο δισεκατομμυριούχος Φαρχάντ Αχμέντοφ στην πρώην σύζυγό του, δίνοντας  με αυτό τον τρόπο οριστικό τέλος στη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική διαμάχη σχετικά με ένα διαζύγιο στην ιστορία της Βρετανίας.

    Η Τατιάνα Αχμέντοβα έκανε δεκτή μια συμφωνία σε χρήματα και είδος η οποία αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο εκείνων που της είχε επιδικάσει το 2016 βρετανικό δικαστήριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Aχμέντοφ.

    Τατιάνα Αχμέντοβα

    Ο γεννημένος στο Αζερμπαϊτζάν Φαρχάντ προσπορίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του πουλώντας το μερίδιό του στον μεγαλύτερο παραγωγό ρωσικού φυσικού αερίου έναντι 1,4 δισ. δολ. Ο δισεκατομμυριούχος αρνείτο μέχρι σήμερα να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε πληρωμή στη πρώην σύζυγό του, καθώς δεν αναγνώριζε την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου του 2016 και είχε μετακομίσει στο μεταξύ στη Ρωσία.

    Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1989, παντρεύτηκε τέσσερα χρόνια αργότερα και μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου η Tatiana και τα δύο παιδιά της ζουν έκτοτε. Ο γάμος τους έληξε επίσημα το 2014. Η υπόθεση έλαβε μεγάλη έκταση στον Τύπο κυρίως λόγω του γιοτ, ενός από τα ελάχιστα “γιοτ εξερεύνησης” με παγοθραυστικές δυνατότητες, το οποίο παρέμενε “παγιδευμένο” από το 2018 στο λιμάνι του Ντουμπάι, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

    Ο Βρετανός δικαστής αποκάλεσε την οικογένεια “μία από τις πλέον δυστυχισμένες” τις οποίες έχει συναντήσει σε δικαστική αίθουσα.



    ΣΧΟΛΙΑ