• Business

    «Καταιγίδα» προσφορών από Blackstone και Concord – Ποια εταιρεία βιάζονται να εξαγοράσουν

    • Bloomberg
    Steve Schwarzman, CEO της Blackstone

    Steve Schwarzman, CEO της Blackstone


    Προσφορά περίπου 1,5 δισ. δολαρίων έκανε η Blackstone, για την εξαγορά της Hipgnosis Songs Fund, ξεπερνώντας την προσφορά που έκανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Concord, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Η εταιρεία υπέβαλε μια βελτιωμένη πρόταση για τέταρτη φορά το Σάββατο για την απόκτηση ολόκληρου του εκδοθέντος και προς έκδοση μετοχικού κεφαλαίου της Hipgnosis στην τιμή των 1,24 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, ανέφερε η εταιρεία.

    Η βελτιωμένη προσφορά είναι περίπου 7% υψηλότερη από την προσφορά της Concord.

    «Η Blackstone ενθαρρύνει σθεναρά το Διοικητικό Συμβούλιο της Hipgnosis να αναγνωρίσει τη σημαντική αύξηση της αξίας που είναι διαθέσιμη σε όλους τους μετόχους σύμφωνα με τους όρους της πρότασής της, συγκριτικά με τα 1,16 δολάρια της προσφοράς της Concord, και να συνεργαστεί με την Blackstone για να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία», σημείωσε η Blackstone.

    Το Sky News ανέφερε νωρίτερα ότι η Blackstone είχε κάνει προηγούμενες προσφορές για την Hipgnosis, μια εταιρεία επενδύσεων μουσικών δικαιωμάτων εισηγμένη στο Λονδίνο, η οποία κατέχει λίστες τραγουδιών από τους Blondie, τους Kaiser Chiefs και τους Red Hot Chili Peppers.

    Οι προηγούμενες προσφορές από την Blackstone κυμαίνονταν από 82 έως 88 πένες ανά μετοχή, ανέφερε ο Sky, λιγότερο από την προσφορά των 93,2 πένων ανά μετοχή που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη από την Concord Chorus, μια εταιρεία επενδύσεων για δικαιώματα μουσικής που υποστηρίζεται από την ανταγωνιστική Apollo Global Management.

    Η βελτιωμένη προσφορά από την Blackstone, την οποία συμβουλεύει η επενδυτική τράπεζα Jefferies, ισοδυναμεί με περίπου 100 πένες ανά μετοχή.

    Η μετοχή της Hipgnosis έχει σημειώσει άνοδο περίπου 30% από τη στιγμή της προσφορά της Concord και έκλεισε στις 91,9 πένες την Παρασκευή, ελαφρώς κάτω από την τιμή προσφοράς.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Hipgnosis την Πέμπτη συμφώνησε ομόφωνα σε συμφωνία με την Concord, δηλώνοντας ότι είναι απίθανο η τιμή της μετοχής να αυξηθεί, ώστε να αντανακλά τις επιδόσεις της εταιρείας λόγω «πολλών ειδικών θεμάτων για την εταιρεία και ορισμένων ζητημάτων της αγοράς».

    Διαβάστε επίσης: 

    Ο Πειραιάς υποδέχεται το εμβληματικό Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία

    Greubel Forsey: Μειώνει τις τιμές η εταιρεία που κατασκευάζει ρολόγια αξίας $1 εκατ.

    Tesla: Πρωτοφανείς εκπτώσεις στα Model Y, S και X – Ο Μασκ αναβάλει ταξίδι στην Ινδία



    ΣΧΟΛΙΑ