• Business

    Κασκαρέλης (Υδρόγειος Ασφαλιστική): Χαμηλά τα ασφάλιστρα στην Ελλάδα

    Ignacio Mariscal, International Division Director Reale Group & CEO Reale Seguros Spain, Αναστάσιος Κασκαρέλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Υδρόγειος Ασφαλιστική» και Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

    Ignacio Mariscal, International Division Director Reale Group & CEO Reale Seguros Spain, Αναστάσιος Κασκαρέλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Υδρόγειος Ασφαλιστική» και Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»


    Για τα μεγάλα ποσοστά υπασφάλισης στην Ελλάδα, αλλά και για τις χαμηλές τιμές στα ασφάλιστρα που δεν δικαιολογούν αυτά τα ποσοστά, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής, Παύλος Κασκαρέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ασφαλιστικής.

    Ο κ. Κασκαρέλης τόνισε ότι στην Ελλάδα οι ασφαλίσεις σε κατοικίες είναι δραματικά χαμηλότερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ταυτόχρονα το κατά κεφαλήν ασφάλιστρο είναι πολύ χαμηλότερο στην χώρα μας, περίπου το ¼ της Ευρώπης.

    Μιλώντας για την υποχρεωτική ασφάλιση, ο CEO της Υδρογείου τόνισε ότι είναι στο χέρι της Πολιτείας τι θα γίνει με την υποχρεωτικότητα, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι σε κάποιες ασφαλίσεις πρέπει να είναι υποχρεωτικές.

    Ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η υπασφάλιση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα, κάτι που ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να αλλάξει.

    Η διοίκηση της Υδρογείου αναφέρθηκε και στο νέο μέτρο της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, λέγοντας ότι μπορεί το ποσοστό να είναι μικρό, όμως αποτελεί ένα βήμα μπροστά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα μέτρα μεταγενέστερα.

    Το deal με τη Reale Mutua και η επόμενη ημέρα

    Η χθεσινή συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εξαγοράς της Υδρογείου από τον ιταλικό όμιλο Reale, με τους Αναστάσιο Κασκαρέλη, Παύλο Κασκαρέλη και τον Ignacio Mariscal, να αναφέρονται στην επόμενη ημέρα.

    Ο κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης είπε ότι η απόφαση του να προχωρήσει στο deal έγινε επειδή οι δύο εταιρείες μοιράζονται πολλά κοινά, όπως ο σεβασμός στους πελάτες, και φυσικά στο ανθρώπινο δυναμικό, παράγοντας νούμερο ένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Υδρογείου.

    Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών ξεκίνησαν πριν περίπου 1,5 χρόνο και όπως ανέφερε η διοίκηση αμέσως υπήρξε θετικό κλίμα και σύμπλευση απόψεων. «Οι αξίες μας συμπίπτου, υπευθυνότητα και σεβασμός προς του πελάτες και τους ανθρώπους μας», είπε ο κ. Α. Κασκαρέλης.

    «Ένας από τους βασικότερους λόγους που η Reale ενδιαφέρθηκε για την Υδρόγειο ήταν ότι έχουμε ισχυρή παρουσία στην ελληνική επικράτεια και ευελπιστούμε με τη νέα συνεργασία να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο και σε νέα προϊόντα όπως στην υγεία και τα συνταξιοδοτικά» επεσήμανε ο ίδιος.

    «Οι προοπτικές μας διευρύνονται και αναμένουμε ότι η εταιρεία θα επωφεληθεί σε πολλούς τομείς, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στις νέες τεχνολογίες, στην καλύτερη διαχείριση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει ένα περιβάλλον όπου συνεργάτες και εργαζόμενοι θα μπορούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά και να εξελιχθούν επαγγελματικά».

    Οικονομικά μεγέθη

    Η Υδρόγειος διατηρεί υψηλό δείκτη φερεγγυότητας 195% SCR. Η παραγωγή ασφαλίστρων το 2022 ανήλθε στα 89,4 εκατ. ευρώ, από το 2019 μέχρι και το 2023 έχουν δοθεί σε αποζημιώσεις περί τα 160 εκατ. ευρώ και το ενεργητικό ξεπερνά τα 244 εκατ. ευρώ.

    Στο χαρτοφυλάκιό της βρίσκονται 400.000 ασφαλισμένοι, ενώ διέγραψε ανάπτυξη +4,5 % στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων το 2022, 2,5% στο α’ τρίμηνο του 2023. Στις λοιπές ασφαλίσεις κατέγραψε 10,4% το 2022 και 19,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

    Η Υδρόγειος Ασφαλιστική κατέχει την 5η θέση στην αγορά όσον αφορά στον κλάδο του αυτοκινήτου, με παρουσία πέραν της Αττικής, στη Βόρεια Ελλάδα, μερίδιο 20%, κεντρική Ελλάδα 19%, Πελοπόννησο 12% και στα νησιά 23%.

    Ο διεθνής Όμιλος Reale δραστηριοποιείται στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Χιλή και εκτός από ασφαλιστικές διαθέτει επίσης κτηματομεσιτικές, τραπεζικές και υγειονομικές υπηρεσίες.

    Αποτελεί μια από τις πιο φερέγγυες εταιρείες τόσο στην ιταλική όσο και στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, με Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR Ratio) που ανέρχεται στο 267% (30.06.2023). Απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, εξυπηρετεί 4,7 εκατομμύρια ασφαλισμένους και πελάτες σε όλο τον κόσμο και διαθέτει δίκτυο με περισσότερους από 2.380 agents (συνδεδεμένους συνεργάτες) και 3.070 ανεξάρτητους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, στις 30.6.2023, ανέρχονται σε 149€ εκατ. και τα ίδια κεφάλαια σε 3,3€ δισ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη νέα εποχή Reale Mutua – Υδρόγειος Ασφαλιστική: Όλες οι λεπτομέρειες του deal

    Οικογένεια Κασκαρέλη: Πού κρίθηκε το deal εξαγοράς της «Υδρόγειος» από την Reale Mutua

    Υδρόγειος Ασφαλιστική: Έκλεισε το deal – Η οικογένεια Κασκαρέλη πούλησε το 80% στον ιταλικό όμιλο Reale



    ΣΧΟΛΙΑ