• Business

    Καραμανλής για πρόστιμο Αττικής Οδού: «Στην Ελλάδα γίνονται τα αυτονόητα που ήταν αδιανότητα»

    Κώστας Αχ. Καραμανλής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

    Κώστας Αχ. Καραμανλής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών


    Για την επιβολή προστίμων ύψους 2 εκατ. ευρώ στις Αττική Οδό Α.Ε και Αττικές Διαδρομές Α.Ε μίλησε στην ΕΡΤ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ύστερα από την ανακοίνωση του σχετικού πορίσματος.

    Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα ταχεία αντανακλαστικά του Υπουργείου σχετικά με την έρευαν για τον υπαίτιο για όσα εκτυλίχθηκαν την 24η Ιανουαρίου, όπου και ξεκίνησε η κακοκαιρία «Ελπίς», στην Αττική Οδό καθώς αποκλείστηκαν κατ’ελάχιστον 3.000 οχήματα.

    Έκανε, δε , ιδιαίτερη μνεία στο άρθρο 65 του νόμου 4663/2020, που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.  Μέσω αυτού συστάθηκε η Επιτροπή Διερεύνησης, η οποία και εξετάζει και αποφασίζει για την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση διακοπής κυκλοφορίας σε τμήμα του εθνικού δικτύου.

    Υπενθυμίζεται πως το ύψος του προστίμου ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ τόσο για τον παραχωρησιούχο του οδικού άξονα (Αττική Οδός Α.Ε.) όσο και για την εταιρεία που συντηρεί την Αττική Οδό (Αττικές Διαδρομές) με την Επιτροπή να εξαντλεί κάθε περιθώριο αυστηρότητας.

    Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υποδομών δήλωσε:

    «Δεσμευτήκαμε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις και το κάναμε. Χάρη στο νόμο που θέσπισε η κυβέρνησή μας μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα  συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διερεύνησης, κατέληξε σε συμπεράσματα  και επιβάλαμε για πρώτη φορά το ανώτατο πρόστιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Επιτέλους στην Ελλάδα γίνονται τα αυτονόητα  που ήταν αδιανόητα».

    Διαβάστε επίσης

    Αττική Οδός: Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ για το χάος στην κακοκαιρία Ελπίς – Tο πόρισμα

    Αττική Οδός: Τι γίνεται με την αποζημίωση, η στάση των νομικών και η νέα παραχώρηση

    Αττική Οδός: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή – Οδηγός ζητά €10.000



    ΣΧΟΛΙΑ