• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    «Καπνός» το στοίχημα της Somerset Capital Management στην Alpha Bank

    O Jacob Rees-Mogg, ιδρυτής της Somerset Capital Management


    Δεν του έφταναν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της χώρας του, έχει να αντιμετωπίσει και την κατρακύλα των ελληνικών τραπεζικών μετοχών. Την ώρα που ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ (Jacob Rees-Mogg) προσπαθεί να συγκεντρώσει στήριξη για να διώξει την Τερέζα Μέι, ένα από τα «στοιχήματα» της επενδυτικής εταιρείας του δείχνει να έχει επίσης αμφίβολη έκβαση. Κι αυτό λόγω Alpha Bank.

    Η Somerset Capital Management, η επενδυτική εταιρεία που ίδρυσε ο Βρετανός βουλευτής, αύξησε σημαντικά τη long θέση της στην Alpha Bank φέτος. Όμως, η τιμή της μετοχής της Alpha Bank καταγράφει απώλειες 40% μέχρι στιγμής φέτος, επηρεασμένη από την ανησυχία που υπάρχει για τα «κόκκινα δάνεια» που βαρύνουν τον ισολογισμό της.

    Στις 31 Οκτωβρίου, το ποσοστό της Somerset στην Alpha Bank βρισκόταν στο 1,46%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Στις 31 Οκτωβρίου επίσης το ποσοστό αυτό άξιζε γύρω στα 30 εκατ. ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρ’ όλο που η Somerset γνωστοποίησε για πρώτη φορά ότι κατέχει μετοχές της τράπεζας στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017, το μεγαλύτερο ποσοστό του μεριδίου της το απέκτησε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανακοινώσεις του fund.

    Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2018, η μετοχή της Alpha Bank κινείτο σε ένα εύρος διαπραγμάτευσης από τα 1,68 μέχρι τα 2,12 ευρώ, με τη μέση τιμή να βρίσκεται στα 1,93 ευρώ.

    Χθες, όμως, η μετοχή υποχώρησε κατά 8% για να κλείσει στο ιστορικό χαμηλό των 1,07 ευρώ, εξέλιξη η οποία βγάζει χαμένη την Somerset.

    Όπως επισημαίνει το Bloomberg, πτωτικά κινούνται όλες οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να έχει γράψει μέχρι στιγμής φέτος απώλειες 53%.

    Σημειώνεται ότι η Somerset έχει επενδύσεις σε μετοχές ύψους 2,4 δισ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι… Black Days των τραπεζικών μετοχών, τι κρύβουν οι γιγαντιαίες απώλειες των 6,4 δισ. και ο «γρίφος» της επόμενης μέρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» από τον SSM: Ζητά πλειστηριασμούς και για κατοικίες αξίας κάτω των 100.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ